Antena Meniu Search
x

Au fost găsite 42 de arme de foc în casa autorului masacrului din Las Vegas

Atacatorul din Las Vegas, Stephen Paddock, era multimilionar în dolari. Deţinea două avioane, mai multe case şi apartamente şi era jucător on-line de poker.

Vezi și

Atacatorul din Las Vegas, Stephen Paddock, era multimilionar în dolari. Deţinea două avioane, mai multe case şi apartamente şi era jucător on-line de poker. Imediat după trageri, poliţiştii au descoperit în camera de hotel, dar şi în casa lui Paddock, un adevărat arsenal de arme de foc automate şi semi-automate cu lunetă. 

"A făcut lucruri. A mers la facultate, a avut un loc de muncă, a cumpărat nişte apartamente, a vândut nişte apartamente. Mi-a trimis o poză că a cîştiigat 40 de mii de dolari la jocuri mecanice.", spune fratele criminalului. Doar că din banii câştigaţi a cumpărat şi un adevărat arsenal de arme şi muniţie. 

Paddock locuia la 120 de kilometri distanţă de locul las Vegas. Imediat după atac, poliţiştii au ridicat, în total, 42 de arme de foc. 19 din casă, 23 din camera de hotel. Pistoale, mitraliere şi puşti de vânătoare cu precizie la distanţă de câteva sute de metri. Până acum au fost făcute publice două dintre tipurile de arme. Mitraliere AK-47, calibru 7,65 mm şi AR-15, calibru 5,56 mm. Din informaţiile publicate de presa americană, unele dintre mitralierele semi-automate, modelul AR-15, au fost modificate, manual, în sistem automat. Motivul ar fi tragerea unui număr cât mai mare de gloanţe într-un timp foarte scurt. 

Ceea ce s-a şi întâmplat. De la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, Paddock a tras o ploaie de gloanţe asupra unuinumăr de 22 mii de oameni. Până acum, 59 au fost declaraţi decedaţi. Alţi peste 530 sunt răniţi. 

Pe acelaşi subiect

Stephen Paddock nu avea antecedente penale. Însă avea un istoric greu în familie. Tatăl lui, Benjamin Hoskins Paddock, a fost unul dintre cei mai mari spărgători de bănci din istoria Americii contemporane. 

Benjamin Paddock a fost condamnat şi închis pentru 20 de ani, dar a reuşit să evadeze dintr-un penitenciar de maximă siguranţă. A fost căutat apoi 8 ani, timp în care figura pe lista FBI Most Wanted. A murit în anul 1988.

Atacul comis în Las Vegas a redeschis şi un conflict între republicani şi democraţi cu privire la legile armelor şi muniţiei. 

Stephen Paddock a fost găsit mort în camera de hotel din care a tras. Dacă se va dovedi că nu a avut niciun complice, dosarul va fi clasat prin decesul autorului, iar moartea celor 59 de oameni nevinovaţi va rămâne doar pe cele mai sângeroase pagini ale istoriei atentatelor americane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Au fost găsite 42 de arme de foc în casa autorului masacrului din Las Vegas