Antena Meniu Search
x

Au mers în luna de miere şi s-au întors în sicrie. Un cuplu, împuşcat mortal într-un atac al unui grup rebel din Uganda

Un cuplu aflat în luna de miere și ghidul lor au fost uciși într-un atac terorist într-un parc național din sud-vestul Ugandei, spun autoritățile. Poliția din Uganda a declarat că cei trei au fost uciși, iar vehiculul lor a ars, în Parcul Național Regina Elisabeta, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 17:47

Au mers în luna de miere şi s-au întors în sicrie. Un cuplu, împuşcat mortal într-un atac al unui grup rebel din Uganda
Au mers în luna de miere şi s-au întors în sicrie. Un cuplu, împuşcat mortal într-un atac al unui grup rebel din Uganda - Uganda Police Force

Poliția a declarat că urmăreşte suspecții care sunt membri ai grupului rebel al Forțelor Democratice Aliate (ADF).

Președintele Ugandei a spus că turiștii provin din Marea Britanie și Africa de Sud, în timp ce ghidul lor a fost ugandez.

Atacul, pus la cale de un grup islamist

Într-o declarație postată pe platforma de socializare X, Yoweri Museveni a adăugat că Înaltul Comision ugandez din Regatul Unit va oferi sprijin familiilor cuplului ucis.

Pe acelaşi subiect

ADF este un grup islamist legat de IS, care își are rădăcinile în Uganda, dar operează în principal în estul Republicii Democratice Congo. Cele două țări au intensificat operațiunile care vizează grupul în ultimele luni.

Luni, președintele Ugandei a declarat că poliția a dejucat un complot, presupus planificat de militanții ADF, de a bombarda bisericile din districtul central Butambala al țării.

Cei doi turişti străini se aflau în luna de miere

Purtătorul de cuvânt al poliției, Fred Enanga, a declarat pe X, cunoscut anterior ca Twitter: „Am înregistrat un atac terorist laș asupra a doi turiști străini și a unui ugandez în Parcul Național Regina Elisabeta."

„Cei trei au fost uciși, iar vehiculul lor de safari a ars”.

El a adăugat că poliția „îi urmărește agresiv” pe presupușii rebeli și a exprimat „cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor”.

Forțele de poliție au postat și o fotografie cu un vehiculul verde în flăcări.

Bashir Hangi, purtătorul de cuvânt al Uganda Wildlife Authority, a declarat că atacul a avut loc marți seara.

"Atacatorii rămân în libertate"

Autoritatea a declarat într-o declarație că toate parcurile rămân deschise, adăugând: „Îndemnăm publicul să rămână răbdător și să permită procesului de investigație să își urmeze cursul”.

Ministerul de Externe al Regatului Unit și-a actualizat sfaturile de călătorie pentru Uganda, avertizând că „atacatorii rămân în libertate”.

Acesta spunea: „Dacă vă aflați în zonă, ar trebui să rămâneți vigilenți și să urmați sfaturile autorităților locale de securitate și/sau operatorului dumneavoastră de turism.

„Autoritățile ugandeze au sfătuit pe oricine din Parcul Național Regina Elisabeta să rămână pe loc peste noapte”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Au mers în luna de miere şi s-au întors în sicrie. Un cuplu, împuşcat mortal într-un atac al unui grup rebel din Uganda