Antena Meniu Search
x

Autobuzul care a luat foc în Bulgaria nu era înregistrat. Doi vameşi au fost demişi pentru că nu au verificat actele la graniţă

Doi vameşi au fost demişi după ce autorităţile au stabilit că autobuzul care a luat foc pe autostrada din Bulgaria nu fusese verificat la trecerea graniţei cu Macedonia, vehiculul circulând fără a fi înregistrat.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 19:14

45 de persoane şi-au pierdut viaţa în autobuzul cuprins de flăcări
45 de persoane şi-au pierdut viaţa în autobuzul cuprins de flăcări - Profimedia

Cei doi inspectori vamali, care erau de serviciu la trecerea autobuzului , au fost concediați. Superiorul lor urmând să fie și el sancționat. Accidentul grav a provocat moartea a 45 de persoane, scrie Agenţia de Presă Novinite.

Tragedia care a ucis 45 de oameni

O inspecție efectuată de Inspectoratul Agenției Vamale din Skopje a stabilit că „ Autobuzul nu a fost înregistrat la controlul de la părăsirea țării pe 18 noiembrie 2021. Vameșii de la  punctul de trecere a frontierei Bair verificând doar lista cu numele pasagerilor”, a declarat Agentia Vamala RNM intr-un comunicat. Aceștia precizează că același autobuz a trecut, în perioada 15 octombrie - 11 noiembrie a acestui an, în repetate rânduri granița cu Bulgaria, Kosovo și Albania.

Ministerul macedonean al Transporturilor și Comunicațiilor a retras deja licența firmei care deţinea autobuzul mistuit de flăcări, deoarece acesta nici măcar nu există în registrul electronic al licențelor eliberate.

Macedonia de Nord a decretat trei zile de doliu naţional după ce 46 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa în cel mai grav accident rutier din istoria Bulgariei. O zi de doliu este astăzi şi în Bulgaria, iar autorităţile colaborează cu cele macedonene pentru a stabili identitatea victimelor carbonizate. Drapelurile au fost coborâte în bernă, iar toate evenimentele publice au fost anulate. Rude ale victimelor s-au deplasat în ţara vecină cu speranţa că apropiaţii lor se numără printre cei şapte supravieţuitori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Autobuzul care a luat foc în Bulgaria nu era înregistrat. Doi vameşi au fost demişi pentru că nu au verificat actele la graniţă