Antena Meniu Search
x

Autocar românesc, prins în Austria cu zeci de cartuşe de țigări ascunse în podea. Marfa de contrabandă urma să fie vândută în Italia

Autocar românesc depistat în Austria cu 1.000 de pachete de țigări ascunse în podea. Unitatea mobilă de control a vămii din landul austriac Carinthia a oprit în luna iulie un autocar care avea numere de înmatriculare românești. Controlul de rutină a fost făcută pe autostrada Tauern (A10).

de Redactia Observator

la 22.08.2022, 16:23

Autocar românesc, prins în Austria cu zeci de cartuşe de țigări ascunse în podea
Autocar românesc, prins în Austria cu zeci de cartuşe de țigări ascunse în podea - Ministerul Federal de Finanțe

Oamenii legii din Austria au găsit iniţial 20 de cartuşe de țigări care fuseseră ascunse în pungi negre, în spatele recipientelor goale de lângă toaleta din autocar. ''A doua căutare a demonstrat că trucul cu podea dublă nu este un obstacol pentru vameșii noștri'', spune Ministerul Federal. 

Într-o ascunzătoare secretă de sub cabina de dormit, camuflată bine cu o podea dublă retractabilă, au fost descoperite alte 86 de cartușe de țigări. Mai exact, au fost descoperite 21.200 de țigarete care urmau să fie vândute în Italia.

"Acest incident ne arată încă o dată cât de important este ca vamele noastre să fie la fel de mobile ca și contrabandiştii înșiși. Cu echipele noastre de inspecție mobile, ne putem adapta exact la aceste structuri dinamice", a declarat ministrul de Finanțe Magnus Brunner. Țigările au fost confiscate și s-a decis urmărirea penală. Ancheta este în curs de desfăşurare, relatează Kronen Zeitung.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Autocar românesc, prins în Austria cu zeci de cartuşe de țigări ascunse în podea. Marfa de contrabandă urma să fie vândută în Italia