Antena Meniu Search
x

Automobile de colecţie, înghiţite de pământ!

Câteva maşini de colecţie preţioase au ajuns în fundul pământului. S-a întâmplat la un muzeu din Statele Unite, dedicat celebrei mărci Corvette.

Într-una din sălile de expunere s-a produs, pe neaşteptate, o surpare care a dat naştere unei gropi imense. Din fericire, nimeni nu a fost rănit dar, pentru iubitorii de automobile, pagubele sunt inestimabile.

Surparea s-a produs dimineaţa, foarte devreme, când muzeul era închis. Opt maşini Corvette s-au prăbuşit în gol după ce planşeul de beton, lipsit de fundaţie, a cedat.

Acolo unde erau Corvettele nu mai e, acum, decât o groapă mare.

Fiecare din maşinile căzute, produse între 1962 şi 2009, avea povestea sa. Cea mai veche fusese donată muzeului, pe patul de moarte, de un bărbat care ţinea atât de mult la ea încât nu o scotea niciodată în ploaie. Alta, din 1983, era unică în lume. A fost şi singura care a putut fi recuperată. 

În rest, pompierii au interzis accesul în clădire, din motive de siguranţă. Au putut examina groapa doar câţiva ingineri şi geologi, care încearcă să afle cauza surpării.

"Am avut multă ploaie în ultimul timp. A fost, într-adevăr, o iarnă umedă. Deci, acesta ar putea fi un factor care a contribuit la fenomen, dar deocamdată nimic nu este sigur", spun oamenii. 

Diametrul gropii este estimat la 12 metri, iar adâncimea la 8 - 9 metri. Acelaşi corp al muzeului mai adăposteşte vreo 20 de maşini care nu au avut de suferit.

După lucrările de reconstrucţie, care ar putea costa sute de mii de dolari, câteva din vehiculele avariate ar putea fi din nou expuse, cu titlul de "supravieţuitoare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Automobile de colecţie, înghiţite de pământ!