Antena Meniu Search
x

Galerie foto Autorităţile din Indonezia au extins cimitirele publice, pe fondul creşterii numărului de decese cauzate de Covid

Capitala Indoneziei, Jakarta, a extins cimitirele publice pentru victimele care au pierdut lupta cu coronavirusul. Autorităţile locale se tem că situaţia urmează să devină şi mai apăsătoare, astfel că va fi iar nevoie de noi locuri. Ţara a depăşit pragul de un milion de infectări.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.02.2021, 21:03

  • Autorităţile locale din Jakarta au extins cimitirele publice
  • Oficialii se tem că odată cu creşterea cazurilor de Covid-19 vor fi necesare noi spaţii

Cimitirele din Indonezia sunt copleșite de numărul victimelor răpuse de Covid-19. Președintele Joko Widodo a recunoscut că ţara nu a fost ''eficientă'' în lupta împotriva coronavirusului, noteză theaustralian.com.au.

"Dacă vrea Dumnezeu, am pregătit în jur de 17.900 de morminte noi care vor fi disponibile în etape", a declarat viceguvernatorul ţării, Ahmad Riza Patria.

Efectele pandemiei au făcut ca cimitirul principal din Jakarta să nu mai aibă spațiu. Decizia de a mări capacitatea cimitirelor a venit după ce acolo au fost îngropate peste 4.500 de cadavre, potrivit AFP. 

Un oficial al orașului a confirmat că trei cimitire publice au fost închise: ''Înmormântările au depășit capacitatea în 26 ianuarie și acele cimitire nu pot deschide noi morminte în conformitate cu protocoalele COVID-19'' a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Forestiere din Jakarta.

Autorităţile locale se tem de creşterea accelerată a cazurilor de Covid-19

Jakarta riscă să rămână fără locuri pentru morminte deoarece decesele confirmate copleșesc cimitirele capitalei. Astfel, muncitorii caută soluţii pentru a face mai mult spaţiu. 

Oficialii se tem că în curând ar putea fi necesare chiar și mai multe locuri libere pentru cei decedaţi, pe fondul creșterii noilor cazuri de infectare. 

Indonezia a depăşit pragul de un milion de cazuri de Covid-19 şi prezintă un total de peste 30.000 de decese. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Autorităţile din Indonezia au extins cimitirele publice, pe fondul creşterii numărului de decese cauzate de Covid