Galerie foto

Autorităţile din Indonezia au extins cimitirele publice, pe fondul creşterii numărului de decese cauzate de Covid

De Andreea Anghel.
Publicat: 01.02.2021, 21:02.
Actualizat: 01.02.2021, 21:03

Capitala Indoneziei, Jakarta, a extins cimitirele publice pentru victimele care au pierdut lupta cu coronavirusul. Autorităţile locale se tem că situaţia urmează să devină şi mai apăsătoare, astfel că va fi iar nevoie de noi locuri. Ţara a depăşit pragul de un milion de infectări.

Ţara a depăşit pragul de un milion de infectări

Capitala Indoneziei, Jakarta, a extins cimitirele publice pentru victimele care au pierdut lupta cu coronavirusul

Profimedia Images

Cimitirele din Indonezia sunt copleșite de numărul victimelor răpuse de Covid-19. Președintele Joko Widodo a recunoscut că ţara nu a fost ''eficientă'' în lupta împotriva coronavirusului, noteză theaustralian.com.au.

"Dacă vrea Dumnezeu, am pregătit în jur de 17.900 de morminte noi care vor fi disponibile în etape", a declarat viceguvernatorul ţării, Ahmad Riza Patria.

Efectele pandemiei au făcut ca cimitirul principal din Jakarta să nu mai aibă spațiu. Decizia de a mări capacitatea cimitirelor a venit după ce acolo au fost îngropate peste 4.500 de cadavre, potrivit AFP.

Un oficial al orașului a confirmat că trei cimitire publice au fost închise: ''Înmormântările au depășit capacitatea în 26 ianuarie și acele cimitire nu pot deschide noi morminte în conformitate cu protocoalele COVID-19'' a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Forestiere din Jakarta.

Autorităţile locale se tem de creşterea accelerată a cazurilor de Covid-19

Jakarta riscă să rămână fără locuri pentru morminte deoarece decesele confirmate copleșesc cimitirele capitalei. Astfel, muncitorii caută soluţii pentru a face mai mult spaţiu.

Oficialii se tem că în curând ar putea fi necesare chiar și mai multe locuri libere pentru cei decedaţi, pe fondul creșterii noilor cazuri de infectare.

Indonezia a depăşit pragul de un milion de cazuri de Covid-19 şi prezintă un total de peste 30.000 de decese.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.