Antena Meniu Search
x

Video Autoritățile indoneziene au recuperat una dintre cele două cutii negre ale avionului Sriwijaya Air care s-a prăbușit sâmbătă în Marea Java

Autoritățile indoneziene au reuşit să recupereze una dintre cele două cutii negre (Flight Data Recorder) din avionul Boeing 737-500 Sriwijaya Air care s-a prăbușit sâmbătă în Marea Java.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.01.2021, 16:46

O cutie neagră din avionul prăbuşit în Indonezia a fost recuperată - Profimedia Images

Ce sunt cutiile negre

Dispozitivele nu sunt de fapt negre, ci portocalii şi au o vizibilitate ridicată în orice mediu. Există două înregistratoare: un Cockpit Voice Recorder (CVR) pentru vocile pilotului sau sunetele din cockpit și un Flight Data Recorder (FDR), acesta din urmă fiind recuperat de autorităţile indoneziene.

Tehnicienii vor îndepărta materialul de protecție și recuperează cu atenție înregistrările, care sunt copiate. Anchetatorii indonezieni spun că jetul Sriwijaya părea să fie intact atunci când a lovit apa, însă datele înregistrate de cutiile negre vor elucida multe dintre necunoscute.

Indonezia a declarat că va dura între 2 şi 5 zile pentru a inspecta și descărca înregistrările, însă analiza lor poate dura mult mai mult. Rapoartele intermediare sunt publicate după o lună, iar investigațiile mai aprofundate durează un an sau mai mult.

Scafandrii au filmat imagini dramatice

Autorităţile indoneziene au trimis echipaje de scafandri pentru a recupera resturile avionului prăbuşit în Marea Java. În imaginile filmate în adâncul mării se văd bucăţi de fuselaj şi o parte din bunurile pasagerilor.

Scafandrii marinei indoneziene au primit sarcina de a marca toată zona din adâncul mării Java, unde s-a scufundat avionul Sriwijaya Air. Peste tot, pe fundul mării sunt împrăştiate bucăţi din aeronavă şi bunurile pasagerilor.

Fiecare bucată de avion urmează să fie recuperată de scafandri, iar autorităţile speră la orice indiciu care i-ar ajuta să afle motivul pentru care avion a căzut ca un fulger în apă. Mai mulţi pescari care se aflau în zonă, în momentul prăbuşirii spun că nu au auzit motoarele avionului atunci când s-a prăbuşit, dar ei spun că au văzut cum aeronava a explodat înainte de impactul cu apa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Autoritățile indoneziene au recuperat una dintre cele două cutii negre ale avionului Sriwijaya Air care s-a prăbușit sâmbătă în Marea Java