Antena Meniu Search
x

Autoritatile norvegiene le-au luat copiii unor parinti din Arad

Nu si-au vazut copiii de zece luni. Nici macar de ziua lor de nastere. Este chinul pe care-l traiesc doi parinti din Arad. Dupa ce autoritatile din Norvegia, tara in care cei doi au muncit, i-au acuzat de neglijenta si le-au luat cei cinci copiii.

Vezi și

In urma cu zece luni, erau o familie fericita. Acum ii despart mii de kilometri si multe lacrimi. Marius si Claudia nu se pot opri din plans, de dorul celor cinci copii care le-au fost luati cu forta si dati unor familii de norvegieni.

“A implinit in februarie, 16 ani, Melisa 5 ani si ea a implinit in 26 septembrie 3 ani”, povesteste tatal despre fetitele sale, pe care le mai poate vedea doar in poze.

Departe de casa si printre straini. Fara sa-si vada sau sa-si imbratiseze parintii. Totul a inceput in 2004, cand tatal a fost suspectat ca ar fi comis un jaf armat. Instantele norvegiene i-au dovedit atunci nevinovatia. Nu si-a inchipuit insa ca raul abia incepea.

“Am lucrat ca un om normal, mi-am intretinut familia, dar problema e ca am fost batjocoriti”, povesteste Marius. Si acuzati ca-si neglijeaza copiii. Asa ca au fugit in Suedia. De acolo, micutii au fost luati pe sus de autoritati si trecuti inapoi granita, in Norvegia.

Barbatul spune ca autoritatile au intrat in casa, au batut-o pe sotie, de fata cu copiii. De zece luni, romanilor li se refuza orice contact cu proprii copii.

Au statul norvegian in judecata, dar arocesul nu s-a incheiat nici astazi. De la Bucuresti ajutorul a fost o hartie trimisa ministerul norvegian de externe in care este ceruta repatrierea copiilor. Atat.

Pana vor fi din nou o familie fericita, singura alinare raman fotografiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Autoritatile norvegiene le-au luat copiii unor parinti din Arad