Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Avem alegeri de câştigat". Prima reacţie a Kamalei Harris, la câteva ore după ce Biden a anunţat că se retrage

"Avem alegeri de câştigat" - sunt cuvintele Kamalei Harris, la câteva ore după ce Biden a anunţat că se retrage. Vicepreşedintele american are deja parte de sprijinul multor democraţi şi se bucură de o mare popularitate în rândul alegătorilor. Omul ales de Trump pentru funcţia de vicepreşdinte spune însă că Harris este de un milion de ori mai nepotrivită decât Joe Biden.

de Marius Gîrlaşiu

la 23.07.2024 , 07:45

Kamala Harris a ajuns în Delaware unde s-a întâlnit cu responsabilii de campanie. În faţa celor prezenţi, mâna dreaptă a lui Biden a promis că va caştiga. "În următoarele 106 zile, avem multă muncă de făcut. Avem uşi la care trebuie să batem. Avem oameni cu care trebuie să vorbim. Avem telefoane de dat. Avem alegeri de câştigat", a declarat Kamala Harris, vicepreşedintele SUA.

Harris a vorbit şi despre cum experienţa sa ca procuror

Harris a vorbit şi despre cum experienţa sa ca procuror o va ajuta în cazul în care va ajunge să se confrunte cu Donald Trump. "În acele roluri, am văzut făptăşi de tot felul. Prădători care au abuzat femei. Infractori care au jefuit consumatori. Trişori care au încălcat regulile pentru câştigul lor. Ascultaţi-mă când vă spun că ştiu tipul lui Donald Trump", a declarat Kamala Harris, vicepreşedintele SUA. În tot acest timp, la telefon se afla Joe Biden.

Vezi și

Tot aseară a avut loc şi mitingul din Ohio lui JD Vance, omul nominalizat de Donald Trump să ocupe funcția de vicepreședinte al Statelor Unite în cazul câștigării alegerilor. Prezent în oraşul său natal, Vance a lansat o serie de atacuri la adresa Kamalei. "Mi s-a spus că voi avea ocazia să am o dezbatere cu Kamala Harris şi, acum, preşedintele Trump va avea o dezbatere cu ea? Sunt destul de supărat din cauza asta, dacă sunt sincer cu voi. Evident, fiecare ţară, ca fiecare fiecare familie, ascunde câte ceva, corect? Nu este nimic perfect şi nu va fi niciodată. Dar tu, dacă vrei să conduci această ţară, trebuie să te simţi recunoscător. Ar trebui să simţi recunoştinţă. Nu aud niciodată acea recunoştiţă când o ascult pe Kamala Harris", a declarat JD Vance, vicepreşedinte nominalizat.

Mai apoi, Vance a ajuns în Virginia, unde a continuat să vorbească despre vicepreşedintele american, dar şi despre Joe Biden. "Istoria îl va aminti pe Joe Biden nu doar ca cel care a renunţat, ci şi ca unul dintre cei mai răi preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii. Prietenii mei, Kamala Harris este de un milion de ori mai rea", a declarat JD Vance, vicepreşedinte nominalizat. În prima apariţie publică după anunţul lui Biden că se va retrage din cursa pentru Casa Albă, cea care ar putea să obţină nominalizarea Partidului Democrat a avut numai cuvinte de laudă la adresa preşedintelui american. "Moştenirea lui Joe Biden de realizări din ultimii trei ani este de neegalat în istoria modernă. Într-un singur mandat a depășit deja moștenirea majorității președinților care au servit două mandate. Am văzut cu ochii mei, în fiecare zi, cum Joe Biden luptă pentru poporul american", a declarat Kamala Harris, vicepreşedintele SUA.

La 59 de ani, Kamala Harris are o carieră scurtă, dar plină în politică. Fostă procuroare, a devenit mai întâi senatoare de California în 2018. A scris istorie în anul 2021, când a devenit prima vicepreşedintă din Statele Unite şi a fost luată mereu în calcul ca posibilă candidată la Casa Albă. Donald Trump o devansa pe Kamala Harris cu patru procente la intențiile de vot. După dezbaterea dezastruoasă a lui Biden cu Trump, sondajele arătau că vicepreşedinta a redus distanţa: diferenţa dintre Kamala Harris şi Donald Trump era de un punct şi jumătate 1,5 puncte, faţă de aproape două puncte între Trump şi Biden. Comentatorii politici spun că Trump are motive să se teamă de Kamala Harris.

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » "Avem alegeri de câştigat". Prima reacţie a Kamalei Harris, la câteva ore după ce Biden a anunţat că se retrage