Antena Meniu Search
x

Avertisment al OMS: pandemia se agravează

Deşi situaţia din Europa se ameliorează, pe plan global ea se agravează. Peste 100.000 de noi cazuri au fost înregistrate, zilnic, în nouă din ultimele 10 zile.

de Redactia Observator

la 09.06.2020, 11:17

Vezi și
  • Numărul cazurilor continuă să crească în America şi Africa.
  • Statele Unite au intrat în recesiune încă din februarie.

Majoritatea ţărilor europene consideră că au depăşit punctul maxim al epidemiei şi pot iniţia revenirea la normalitate. Iar de cealaltă parte a planetei, în Noua Zeelandă nu se mai înregistrează niciun caz activ de infectare cu noul coronavirus.

Dar în sudul Asiei, cele două Americi şi chiar în Africa, numărul cazurilor continuă să crească.

Tedros Adhanom: Nu a venit momentul, în nicio ţară, să se ridice piciorul de pe pedala!

Avertismentele coincid cu publicarea unui studiu care confirmă efectul benefic al măsurilor de carantină şi izolare. Peste trei milioane de vieţi omeneşti au fost salvate datorită restricţiilor impuse în ţările europene, afirmă cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra.

Dar aceleaşi restricţii au avut efecte economice grave. Statele Unite au intrat în recesiune încă din februarie. La New York, guvernatorul statului a călătorit cu metroul pentru a le arăta cetăţenilor că pot reveni în siguranţă la muncă.

Andrew Cuomo: Nu aş cere nimănui să facă un lucru pe care nu l-aş face eu însumi. Dacă este sigur, revenim. Se simte, se simte din nou energia New York-ului, se vede că oamenii sunt încântaţi să revină.

În Europa, o ţară unde situaţia este încă alarmantă este Republica Moldova. Săptămâna trecută s-au înregistrat un număr record de noi cazuri, aproape 1500.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Avertisment al OMS: pandemia se agravează