Antena Meniu Search
x

Avertisment fără precedent! Șeful MI6: Rusia creează o nouă generaţie de terorişti. ISIS plănuieşte atacuri în perioada următoare (VIDEO)

Şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii, Alex Younger, susţine că acţiunile militare brutale ale Rusiei în Siria, în încercarea de a-i distruge pe oponenţii președintelui Bashar al-Assad, nu fac decât să creeze o nouă generaţie de terorişti, care va însemna o ameninţare pentru întreaga comunitate internaţională, inclusiv Marea Britanie.

Șeful MI6: Rusia creează o nouă generaţie de terorişti

Şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii, Alex Younger, susţine că acţiunile militare brutale ale Rusiei în Siria, în încercarea de a-i distruge pe oponenţii președintelui Bashar al-Assad, nu fac decât să creeze o nouă generaţie de terorişti, care va însemna o ameninţare pentru întreaga comunitate internaţională, inclusiv Marea Britanie.

În prima sa intervenție publică după preluarea conducerii MI6, șeful contraspionajului britanic a criticat dur strategiile militare ale lui Vladimir Putin şi Bashar al-Assad, care, potrivit lui Younger, vor duce la radicalizări. În plus, haosul creat în Siria face ca ISIS să plănuiască noi atacuri teroriste împotriva Marii Britanii şi a Occidentului. 

Şeful MI6 spune că Regatul Unit se confruntă cu o amenințare teroristă fără precedent, dând ca exemple 12 tentative de atentate înregistrate din iunie 2013.

"La această oră, structurile Daesh (acronimul în arabă al Statului Islamic) pun la cale atacuri externe, deși se confruntă cu amenințări militare, analizează modalitățile de proiectare a violenței împotriva Regatului Unit și aliaților noștri fără a trebui să părăsească Siria. Rusia și regimul sirian încearcă să facă un pustiu și numesc asta pace. Nu ne putem simți în siguranță în fața amenințărilor care emană din acel loc decât dacă se pune capăt războiului civil", a spus șeful MI6 la sediul organizației, din centrul Londrei.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit lui Younger, şi "războiul hibrid", care include atacuri informatice şi subminarea democraţiei, devine un "fenomen tot mai periculos".

"Riscurile sunt profunde şi reprezintă o ameninţare fundamentală la adresa suveranităţii noastre. Ar trebui să fie o sursă de îngrijorare pentru toţi cei care împărtăşesc valorile democratice", a mai spus Alex Younger, potrivit The Independent.

ISIS continuă să piardă din teritoriile cucerite în Siria și Irak, dar încearcă să compenseze aceste pierderi prin intensificarea acțiunilor teroriste în statele occidentale.

John Brennan, directorul CIA, a avertizat și el în luna iunie că ISIS are un număr substanțial de combatanți vest-europeni ce ar putea acționa ca agenți operativi care să execute atacuri în Occident și reușește să atragă simpatizanți care, chiar dacă nu au legături directe cu această grupare, pot acționa pe cont propriu, continuând de asemenea infiltrarea unor posibili teroriști în statele occidentale cu ajutorul fluxului de refugiați, dar chiar și prin călătorii cu acte în regulă.

Brennan a recunoscut atunci că, în pofida progreselor împotriva SI pe câmpul de luptă și la capitolul financiar, acestea nu au diminuat capabilitățile teroriste pe care gruparea le poate folosi la nivel global. El a precizat că SI are în lumea întreagă zeci de mii de combatanți, mai mulți decât al-Qaida în perioada ei de glorie, și pe măsură ce pierde teren în Siria și Irak își sporește prezența în alte zone, mai ales în Libia și alte state africane, iar resursele necesare acțiunilor teroriste sunt foarte modeste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Avertisment fără precedent! Șeful MI6: Rusia creează o nouă generaţie de terorişti. ISIS plănuieşte atacuri în perioada următoare (VIDEO)