Antena Meniu Search
x

AVERTIZARE! Moscova pregăteşte o nouă strategie de apărare civilă în cazul unor ameninţări militare

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă va prezenta în următoarele zile Guvernului o nouă strategie de apărare civilă

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă va prezenta în următoarele zile Guvernului o nouă strategie de apărare civilă

Noua strategie prevede protecţia populaţiei în situaţia unor dezastre provocate de om sau în cazul unor ameninţări de natură militară.  "Noua strategie, spre deosebire de cea veche, nu mai prevede evacuarea generală, când populaţia paşnică este transportată în afara oraşului în cazul înaintării trupelor inamice", a declarat şeful departamentului pentru protecţia populaţiei, Serghei Akatiev, într-un interviu pentru Izvestia.

"Analiza conflictelor militare contemporane arată că, de obicei, acţiunile armate se desfăşoară cu ajutorul unor arme de înaltă precizie, fapt ce nu presupune distrugerea unor spaţii extinse. Din acest motiv, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă va pune accent pe refugii şi construcţii în scop de apărare", a adăugat Akatiev.

În acest sens, Moscova planifică introducerea unei noi categorii de structuri de protecţie - adăposturi care vor fi construite în blocuri de locuinţe.

"Spre deosebire de adăposturile în caz de bombardament din perioada sovietică, noile construcţii nu au scopul de a proteja în cazul unor atacuri nucleare, însă vor fi capabile să apere populaţia de fragmente ale obuzelor şi de clădirile în curs de prăbuşire", a declarat oficialul rus.

Aceste schimbări de strategie vin în contextual evenimentelor din estul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » AVERTIZARE! Moscova pregăteşte o nouă strategie de apărare civilă în cazul unor ameninţări militare