Avionul din Ucraina. Experţi britanici au început să extragă datele din cutiile negre
Cutiile negre au ajuns pe mâini sigure. Acum urmează ca datele să fie analizate de experţi. Britanicii au început deja procesul de extragere a datelor.

Cutiile negre au ajuns pe mâini sigure. Acum urmează ca datele să fie analizate de experţi. Britanicii au început deja procesul de extragere a datelor.
Potrivit anchetatorilor olandezi cutia neagră care a înregistrat sunetele din cabina piloţilor zborului MH17, prăbuşit în Ucraina joi, nu prezintă nicio alterare, iar datele pe care le conţine sunt intacte.
"Cutia neagră era avariată, dar memoria era intactă şi nu s-a găsit vreo dovadă sau semn că a fost alterată", a anunţat într-un comunicat Biroul olandez pentru Securitate (OVV), care va coordona ancheta asupra avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines doborât în Ucraina.
Biroul britanic pentru anchete asupra accidentelor aeriene - AAIB - "este pe cale să extragă date care vor alimenta ancheta internaţională", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Transporturilor. Cele două cutii negre ale avionului malaezian au fost transferate de către anchetatori din cadrul Biroului olandez pentru Securitate (OVV) AAIB, la Farnborough, la sud-vest de Londra, a anunţat anterior ministerul într-un comunicat.
- Ce pot face țările lumii pentru a atenua tarifele vamale impuse de Trump: Nu va fi eficient ca lumea să riposteze
- Schema prin care un tată şi fiul său de 17 ani au "fentat" nota de plată la 40 de restaurante din Franţa. Cei...
- Șapte oameni au murit în urma tornadelor care au devastat SUA în ultimele zile. Mai multe state americane au...
- Macron cere suspendarea investiţiilor în SUA după tarifele vamale impuse de Trump
- Cine sunt "câștigătorii" din Europa după războiul comercial declanșat de Donald Trump
"Ei cred că această operaţiune ar putea să dureze 24 de ore în cazul fiecărei cutii în parte. Acest lucru ar putea necesita mai mult sau mai puţin timp în cazul în care cutiile sunt avariate", a adăugat ministerul. AAIB anunţă pe site că rolul său este să determine cauzele accidentelor, "dar nu să stabilească responsabilităţile".
Într-o a doua fază, analizarea informaţiilor conţinute de aceste înregistrări de zbor "ar putea să necesite mai multe săptămâni", a anunţat OVV, care conduce ancheta internaţională asupra cauzelor catastrofei în care au murit 298 de persoane.
"În cazul în care ancheta dezvăluie activităţi criminale sau teroriste, aceste informaţii vor fi transmise ulterior autorităţilor vizate", a adăugat OVV.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰