Antena Meniu Search
x

Video "Băi, exact unde am fost noi! Băi, frate!". Marinarii români, martori ai atacului cu drone asupra portului Reni

Război în Ucraina. Rachetele ruşilor lovesc iar lângă graniţa României. Armata lui Putin a bombardat noaptea trecută portul ucrainean Reni, de pe Dunăre, situat la 200 de metri de apele noastre teritoriale. Ministerul Apărării susţine că nu există ameninţări la adresa ţării, dar creşte nivelul de supraveghere de la Marea Neagră. 

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 22:07

Vezi și

Bombardamentul ruşilor a lovit în miez de noapte. Zeci de drone au fost lansate către portul Reni şi au avut ca ţintă silozurile şi depozitele de marfă de aici. La atac au fost martori marinarii români. "Băi, exact unde am fost noi! Băi, frate!", spune unul dintre marinarii români. Pe malul românesc al Dunării, în Comuna Grindu, localnicii au făcut noapte albă.  

E a treia oară în tot atâtea săptămâni, când Rusia ia la ţintă porturile ucrianene de pe Dunăre

Oficialii de la Bucureşti au reacţionat imediat. Într-un mesaj pe Twitter, ministrul de Externe condamnă atacul şi acuză Rusia că pune în pericol securitatea la Marea Neagră. Ministerul Apărării susţine că nu a identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României, dar a sporit măsurile de supraveghere. "Ministerul Apărării Naționale monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat", se arată în comunicatul MApN.

Este a treia oară în tot atâtea săptămâni, când Rusia ia la ţintă porturile ucrianene de pe Dunăre. Bombardamentele urmăresc să distrugă infrastructura necesară transportului de cereale până în portul Constanţa, unde traficul de mărfuri a crescut cu 10% în primele 6 luni ale anului. De la începutul anului, peste 8 milioane de grâne ucrainene au trecut prin cel mai mare port românesc. "Noi, până atunci ne-am angajat să mărim numărul de piloţi, să ajungem undeva în jur de 60 de piloţi pe Canalul Sulina, să accelerăm atât cât te lasă legea, proiectul legat de navigabilitatea pe Canalul Sulina", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Ucraina a răspuns bombardamentelor prin publicarea de imagini cu dronele navale cu care au atacat în iulie podul Kerci. Atunci, o porţiune a construcţiei care leagă peninsula Crimeea de Rusia, proiect considerat de suflet pentru Vladimir Putin, s-a prăbuşit şi circulaţia a fost oprită pe un sens mai multe zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Băi, exact unde am fost noi! Băi, frate!". Marinarii români, martori ai atacului cu drone asupra portului Reni