Antena Meniu Search
x

Galerie foto Băieţel de 11 ani, între viaţă şi moarte, după ce a înghiţit magneţi într-o provocare pentru TikTok, în UK: „Este un coșmar. Această nebunie l-ar putea ucide"

Familie lăsată la capătul puterilor după ce băieţelul lor de doar 11 ani a ajuns la spital cu dureri cumplite şi luptă să supravieţuiască. Incidentul a avut loc după o provocare făcută pe TikTok, în care oamenii aşează două bile magnetice de fiecare parte a limbii şi le agită pentru a crea o iluzie optică.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.05.2021, 18:56

Membrii familiei trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele unei noi provocări „mortale” lansate pe TikTok, după ce fiul lor a ajuns în stare critică la spital, în urma înghiţirii mai multor magneţi pentru o provocare pe contul de socializare.

Ellis Tripp se află în stare critică la spital, conectat la aparate, după ce a înghițit cinci mici bile magnetice, descoperite în intestin. Copilul de 11 ani se plângea de o săptămână de dureri de stomac, motiv pentru care părinţii l-au dus miercuri la spital, medicii crezând iniţial că este vorba despre apendicită, dar ce au aflat avea să-i şocheze.

Cadrele medicale au descoperit că pendicele său era în regulă, iar câteva momente mai târziu o bilă magnetică s-a lipit de unul dintre instrumentele de operare cu care cercetau cauza durerilor sale. A fost transportat de urgenţă vineri la spitalul pentru copii din Birmingham, unde a fost supus la două intervenții chirurgicale majore și i s-au îndepărtat cinci centimetri de intestin.

Medicii au declarat că era al cincilea copil în doar o săptămână pe care l-au tratat pentru înghiţirea magneţilor, potrivit Mirror. Inclusiv cadrele didactice au găsit alţi elevi care aveau magneţi în posesia lor în timpul unei căutări amănunţite lansate la şcoala lui Ellis pentru prevenirea unui nou astfel de caz.

Pe acelaşi subiect

Ellis, din Worcester, ar fi făcut o provocare periculoasă pentru TikTok, care implică aşezarea a două bile magnetice de fiecare parte a limbii și agitarea lor pentru a crea o iluzie optică.

Mama Amy Clarke, în vârstă de 31 de ani, care nu s-a dezlipit de patul copilului său, îi îndeamnă pe ceilalţi părinţi să-şi ţină copiii departe de astfel de activităţi şi să scape de orice bile magnetice pe care le-ar avea în casă.

„Este un coșmar. Această nebunie TikTok l-ar putea ucide. Vă rugăm să vorbiți cu copiii dvs. și să le spuneți cât de periculoase sunt aceste provocări. Mărgelele magnetice sunt mortale dacă sunt înghițite. Există chiar şi în instituţii educaționale de îngrijire a copiilor pentru ca cei mici să se joace cu ele. Distrugeți-le. !!!!!" a scris femeia, într-un apel disperat, pe Facebook.

Nu este clar cum Ellis a reușit să înghită bilele, deoarece familia sa spune că nu au în casă, iar școlarul nu are TikTok.

Bunica Sue, în vârstă de 50 de ani, a spus că băiatul este conectat la tuburi şi fire pe patul de spital, în timp ce corpul său încearcă să combată infecția cauzată de magneţi.

„Este grav, grav bolnav. Două intervenții chirurgicale majore în doar câteva zile nu sunt bune pentru nimeni, să nu mai vorbim de un copil. Sunt absolut eviscerată, este un moment foarte îngrijorător. A fost o experiență cu adevărat oribilă. Nu credeam că ni s-ar fi putut întâmpla vreodată, aceste mici bile magnetice au provocat astfel de daune. Ellis a mers la teatru ieri la ora 15:00 și a ajuns la spital la ora 21:00. Au trebuit să-i scoată cinci centimetri din intestin pentru a obține cei doi magneți rămași. De asemenea, au trebuit să treacă prin intestinele lui pentru a ajunge la ele. Nu știm de unde le-a luat. Directorul său a căutat și au găsit mulți copii cu magneţi la școală. Următoarele 24 de ore vor fi cruciale. Este vorba despre modul în care corpul său luptă împotriva acestei infecții acum, după ce i-a fost afectat intestinul. Nu ne-am fi așteptat niciodată la asta. A trecut de la a fi un copil fericit, sănătos de 11 ani, la a fi legat de fire și perfuzii. Mama lui nu a plecat de la capul patului său, nu poate. A mers la doctor crezând că poate are apendicită şi a ajuns să aibă nevoie de o intervenţie chirurgicală majoră” a declarat bunica.

TikTok, sursa unor provocări mortale

Nu este primul caz în care aplicaţia TikTok devine sursa unor incidente extreme. În ianuarie 2021, o fetiţă de doar 10 ani a pierit în timpul unei provocări pentru contul ei de Tik-Tok. "Jocul fularului", cunoscut ca ”blackout challenge”, în care copiii îşi blochează respiraţia până la leşin, pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele mortale. Moartea fetei a provocat reacții puternice în Italia, iar oamenii solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale.

De asemenea, în august 2020, o adolescentă de 15 ani a murit în urma unei supradoze cu Benadryl. Fata a văzut pe aplicaţia TikTok provocarea, devenită virală, în care îţi administrezi doze mai mari de medicament antialergic pentru halucinaţii. În luna mai a aceluiaşi an, alţi trei adolescenţi din Fort Worth, Texas au fost spitalizaţi după ce au înghiţit doze excesive de Benadryl, ca parte a “provocării”.

Moartea fetei din Palermo a fost urmată pe 28 ianuarie de cazul unei femei de 48 de ani, influencer din Siracusa, tot în Sicilia, care a fost citată de poliția locală pentru presupunerea instigării la sinucidere, după ce a postat un videoclip pe Tiktok în care un bărbat înfăşoară cu bandă adezivă o femeie în jurul gâtului, gurii și nasului, astfel încât să nu poată respira, într-o altă provocare Blackout. Poliţia a aflat că nu era singurul clip de acest gen pe care îl postase pentru comunitatea ei de peste 730.00 de urmăritori de toate vârstele. Au găsit în jur de 20 de videoclipuri cu provocări periculoase, inclusiv inhalarea cremei prin nas, închiderea pleoapelor cu un clește, toate fiind făcute de influenceriţa, mamă la rândul ei. Anchetatorii au decis ştergerea imediată a acelor filmări de pe platforma de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Băieţel de 11 ani, între viaţă şi moarte, după ce a înghiţit magneţi într-o provocare pentru TikTok, în UK: „Este un coșmar. Această nebunie l-ar putea ucide"