Antena Meniu Search
x

Galerie foto Băieţel de 4 ani cu chist de mărimea unui grapefruit pe față sfidează doctorii şi face primii paşi, în Londra: "Un bărbat m-a întrebat dacă fiul meu este real"

Moment emoţionant după ce băieţel de doar patru ani, născut cu o tumoare benignă de forma unei pungi închise, a făcut primii săi paşi, fără ajutorul nimănui, sfidând medicii care nu au crezut în recuperarea lui. Chisturile, având mărimea unui grapefruit, îi afectează echilibrul, fiind nevoit să treacă prin numeroase intervenţii chirurgicale în speranţa unei vieţi normale.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.05.2021, 17:46

Alex Grabowski, în vârstă de patru ani, s-a născut cu higrom chistic, o colecție de saci plini de lichid, pe față și în căile respiratorii. Greutatea acestora însă îi îngreunează capacitatea de echilibrarea.

După opt operaţii riscante înfăptuite la spitalul Great Ormond Street din Londra, micul curajos a reuşit să facă primii săi paşi, fără ajutorul nimănui.

Mama lui Alex, Emily, a spus că băiatul a fost în al nouălea cer când a aflat de inervenţia chirurgicală pentru reducerea dimensiunii chisturilor sale. De asemenea, capacitatea de vorbire dă primele semne de îmbunătăţire, de la primul său cuvânt „bule”, acum Alex începe să formeze propoziţii.

Are însă nevoie de o traheostomie pentru a-l ajuta să respire şi este hrănit printr-un tub, dar familia trăieşte cu speranţa că într-o zi va trăi independent, fără medicamente şi fără vizite la spital.

„Nu ştiam cum avea să fie viitorul, dar nu puteam decât să sper. Alex deja e tot numai o bucurie. Încă vorbim prin semne, dar a început să pronunţe cuvinte şi să formeze propoziţii. E chiar foarte bun în a-şi spune punctul de vedere. Să am grijă de el este o muncă grea, dar nu mi-aş închipui viaţa fără Alex” a povestit mama.

Emily a aflat pentru prima dată că fiul are o higromă chistică în timpul ecografiei şi analizelor făcute la 20 de săptămâni de sarcină şi recunoaşte că s-a „speriat” când a văzut imaginile cu băieţelul nenăscut.

Când a fost adus pe lume însă, în ianuarie 2017, la spitalul St Michael din Bristol, Emily şi-a spus doa rcă „este superb” şi a izbucnit în lacrimi. Primele 6 luni după naştere şi le-a petrecut însă internat la Spitalul Regal pentru Copii din Bristol, unde a suferit mai multe intervenţii chirurgicale.

Femeia, care trăieşte singură şi mai are un băieţel de opt ani, a trebuit de asemenea să fie instruită ca să poată avea grijă de fiul ei înainte de a-l aduce în final acasă, la Midsomer Norton din Somerset: „A fost foarte descurajator, aducându-l acasă. Brusc am fost cea care trebuia să îl îngrijească şi a trebuit să mă obişnuiesc să merg oriunde cu toate echipamentele necesare lui”

Mama: „Plâng de fiecare dată când merge la o intervenție chirurgicală"

Deși există multe necunoscute despre starea lui Alex și probabil că va avea nevoie întotdeauna de tratament, Emily spune că prognosticul său este bun. Totuşi nu reuşeşte să se obişnuiască cu ideea de a-l duce constant la spital pentru alte intervenţii chirurgicale şi este mereu îngrijorată pentru deznodământul medicilor.

„Plâng de fiecare dată când merge la o intervenție chirurgicală. Durează opt ore, așa că este o așteptare lungă. Unul dintre chisturile sale este peste un nerv care i-ar putea paraliza fața dacă îl lovesc, așa că trebuie să fie foarte atenți”, a adăugat mama, potrivit Mirror.

Cu ajutorul organizaţiilor de caritate Rainbow Trust, Jessie May și Children’s Hospice South West, întreaga familie a reuşit să treacă mai uşor peste momentele dificile, primind susţinere constantă, dar Emily recunoaşte că lumea înconjurătoare nu este la fel de bună. Se teme pentru viitorul băiatului ei, mai ales atunci când va îmbrătrâni şi va fi nevoit să îşi poarte singur de griji, dar speră să îi fie alături până în clipa în care va fi capabil să-şi ia viaţa în propriile mâini.

„Majoritatea oamenilor sunt minunați, dar au existat câteva comentarii urâte. Oamenii mi-au spus că arată înfricoșător și un bărbat a venit la mine și m-a întrebat dacă fiul meu este real. Mă îngrijorează faptul că va trebui cândva să se descurce singur, dar eu îl iubesc enorm pe Alex. Nu aș schimba nimic la el” a conchis ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Băieţel de 4 ani cu chist de mărimea unui grapefruit pe față sfidează doctorii şi face primii paşi, în Londra: "Un bărbat m-a întrebat dacă fiul meu este real"