Antena Meniu Search
x

Băieţel de 6 ani moare de meningită, la câteva ore după ce a fost acuzat de medici că se preface

Un băieţel de numai 6 ani s-a stins sub privirile mamei sale, de meningită, după ce l-a spital I s-a spus că se preface. Doi medici şi doi paramedici au exclus temerile mamei copilului şi l-au trimis acasă, înainte ca starea lui să devină fatală.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.06.2019, 11:18

Părinţii băiatului sunt cadre didactice instruite în pediatrie
Medicii au acuzat copilul că se preface - Facebook/ Georgie Hall

Un băieţel de numai 6 ani s-a stins sub privirile mamei sale, de meningită, după ce l-a spital I s-a spus că se preface. Doi medici şi doi paramedici au exclus temerile mamei copilului şi l-au trimis acasă, înainte ca starea lui să devină fatală.

În urma unei audieri, marţi, a ieşit la iveală faptul că cei doi medici şi 2 paramedici aflaţi de gardă în momentul în care Oliver a fost adus pentru îngrijiri, au considerat că băiatul nu are mai mult decât un “virus normal la copii” şi că se preface pentru a nu merge probabil la şcoală.

Georgie Hall, în vârstă de 38 de ani, susține că paramedicul Graham Scott l-a acuzat pe fiul său Oliver, în vârstă de doar 6 ani că se preface şi a întrebat-o dacă a căutat simptomele pe Google.

În timp ce băiatul era văzut de medicii generaliști, domnul Scott a declarat că a petrecut o mare parte din timp ncercând să o calmeze pe “mama mult prea anxioasă”.

Medicii au spus că este în siguranță să-l trimită pe Oliver acasă cu un "virus normal la copii", dar starea lui s-a deteriorat și în mai puțin de 12 ore a murit de meningită.

Georgie, profesoară de şcoală primară, a adăugat faptul că medicii nu au luat în seamă nici erupţiile cutanate şi că încerca să o întrerupă spunându-i că fiul ei e bine.

"M-au asigurat că era destul de bine să se întoarcă acasă. Au respins diagnosticul de meningită. Mi s-a spus că totul era bine și mi s-a spus să am încredere în profesionişti” a povestit femeia.

Tatăl lui Oliver, profesorul Bryan Hall, a declarat că cei doi primiseră pregătire pediatrică pentru muncă şi că îşi puteau da seama când ceva nu e bine. El a spus că “era bolnav într-un fel în care n-a mai fost vreodată”.

“Amândoi am bănuit meningita. Ne-au făcut să ne simţim ca şi când habar nu avem despre ce vorbim" a adăugat tatăl.

În timpul procesului, cuplul s-a aşezat având în mâini o fotografie înrămată cu Oliver şi o jucărie de pluş în formă de tigru, preferata băiatului, în timpul anchetei din Ipswich, Suffolk.

Georgie a povestit că băiatul prezenta dureri de cap şi maxilar în seara de dinaintea tragediei, iar a doua zi dimineaţă prezenta dureri groaznice de stomac şi avea febră. Nu a putut însă să găsească un loc liber la analize de urgenţă, fiind programări făcute până spre după amiază.

Când au ajuns în faţa medicilor avea o erupţie cutanată şi respira cu greu. Cu toate acestea a fost trimis acasă. La câteva ore distanţă băiatul a fost dus de urgenţă la spital unde a intrat în arest cardiac şi a murit la 2 dimineaţa.

Potrivit Mirror, profesorul Nigel Klein, din spitalul Great Ormond Street, a declarat că Oliver ar fi putut supraviețui dacă ar fi fost tratat mai devreme.

Ancheta continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Băieţel de 6 ani moare de meningită, la câteva ore după ce a fost acuzat de medici că se preface