Meniu
Search
x

Video Băiețelul de doar 2 anișori al unei românce, ucis de tatăl italian la Treviso. Criminalul a lăsat o scrisoare, apoi și-a pus capăt zilelor

O crimă urmată de sinucidere în familia unei românce a șocat opinia publică din Italia. Nenorocirea a avut loc sâmbătă, în localitatea Castello di Godego din provincia Treviso, acolo unde Egidio Battaglia, de 43 de ani, și-a ucis fiul de numai 2 ani, Massimiliano, apoi și-a pus capăt zilelor. Mama copilului, Adriana, nu era acasă în momentul tragediei.

De Veronica Micu la 22.02.2021, 08:52

"Știu că voi fi numit monstru, dar numai eu știu prin ce trec. Am făcut asta ca fiul meu să nu sufere în viitor, când va crește. E mai bine să termin acum, înainte de a fi prea târziu". 

Sunt câteva rânduri din scrisoarea lăsată în bucătărie de Egidio Battaglia, înainte ca acesta să-și stranguleze fiul de 2 ani, pe Massimiliano, iar apoi să se sinucidă.

Pe câteva foi albe, rupte dintr-un caiet, bărbatul de 43 de ani a revenit de mai multe ori la diagnosticul care, de câteva luni, l-a aruncat în cea mai neagră disperare: cel al unei posibile forme de autism, de care copilul lui și al Adrianei ar fi riscat să sufere în viitor. 

Massimiliano suferea de tulburări cognitive, însă un diagnostic concludent nu fusese dat, având în vedere vârsta fragedă a băiețelului.

Însă pentru Egidio, născut și crescut în Castello di Godego, la doi pași de apartamentul renovat împreună cu soția sa Adriana Gargalic, nu mai existau speranțe la o viață "normală" pentru fiul său. 

Iar temerile bărbatului au devenit o obsesie, scrie Il Gazzettino.

Adriana nu era acasă în momentul tragediei

Potrivit investigațiilor carabinierilor, coordonate de procurorul adjunct Mara De Donà, crima urmată de sinucidere a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei 9, când mama băiețelului era plecată muncă. 

Adriana Gargalic, de loc din Huși, lucrează ca fizioterapeut la spitalul din Castelfranco.

Presa din Italia scrie că alarma a fost dată de fratele și tatăl lui Egidio, care îi așteptau pe el și nepoţelul lor la prânz, să ia masa împreună.

Îngrijoraţi că cei doi nu au apărut, Stefano și Fortunato au mers la locuinţa italianului, însă nimeni nu a răspuns la sonerie.

După ce au alertat pompierii, cei doi au încercat să deschidă ușa cu cheile, însă n-au reușit fiind încuiată pe dinăuntru.

Cu ajutorul unei scări, Stefano a urcat la o fereastră de la etajul superior al casei, de unde a văzut pete de sânge pe podea, apoi cele două cadavre.

Băiețelul de doar 2 anișori al unei românce, ucis de tatăl italian la Treviso. Criminalul a lăsat o scrisoare, apoi și-a pus capăt zilelor

trevisotoday.it

La scurt timp, au intervenit carabinierii care, cu ajutorul pompierilor, au spart ușa și i-au găsit, pe Egidio și pe copil, zăcând fără viață în baia apartamentului.

"Cine va avea grijă de fiul meu, atunci când eu şi soția mea nu vom mai fi?"

Massimiliano era încă în pijamale, în timp ce tatăl lui purta tricou și pantaloni de casă.

Medicii de pe ambulanţă sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru niciunul dintre ei, bărbatul şi copilaşul fiind declaraţi decedaţi.

În scrisoarea lăsată pe masa din bucătărie, Egidio nu se adresează unei persoane anume, ci celor care vor citi acele rânduri. 

Pe ultima pagină a ţinut să îşi scrie numele, parcă pentru a evita neînțelegeri ulterioare legate de cele întâmplate. 

"Cine va avea grijă de fiul meu, atunci când eu şi soția mea nu vom mai fi? Va fi singur şi nu se va putea baza pe ajutorul nimănui...", a mai scris bărbatul confuz și înfricoșat de ipoteza unui fiu suferind de o patologie gravă.

Egidio Battaglia

huffingtonpost.it

Potrivit corrieredelveneto.it, Egidio și soția sa româncă, Adriana, erau căsătoriți de aproape trei ani și, din informațiile obținute de anchetatori, între cei doi nu au existat tensiuni sau certuri care să ducă la un asemenea gest extrem. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Băiețelul de doar 2 anișori al unei românce, ucis de tatăl italian la Treviso. Criminalul a lăsat o scrisoare, apoi și-a pus capăt zilelor