Antena Meniu Search
x

Bananele se vor scumpi din cauza schimbărilor climatice. Unele magazine din UK au ajuns cu rafturile aproape goale

Bananele, unul dintre cele mai cumpărate fructe din întreaga lume, vor deveni în curând mai scumpe şi mai rare. Experţii avertizează că schimbările climatice vor începe să afecteze serios producția. Iar creşterile bruşte de temperatură ajută şi la răspândirea bolilor. 

de Redactia Observator

la 12.03.2024, 14:03

Vezi și

Impactul climatic reprezintă "o amenințare uriașă" la adresa aprovizionării cu banane, lucru care va duce la creșterea prețului acestora, a arătat Pascal Liu, economist senior, unul dintre experții din industrie prezent la Forumul mondial al bananelor, care s-a reunit marți la Roma pentru a aborda provocările cu care se confruntă acest fruct, relatează BBC.

Dincolo de problemele de aprovizionare, bananele sunt sensibile la creșterile de temperatură, lucru care ar putea distruge culturile în unele zone, consideră experții. Unele magazine din Marea Britanie s-au confruntat recent cu penurie de banane din cauza furtunilor de pe mare, care au întârziat aprovizionarea.

Numai Marea Britanie importă în jur de 5 miliarde de banane în fiecare an, iar aproximativ 90% dintre acestea sunt vândute prin intermediul supermarketurilor.

Încălzirea globală atrage și atrage și boli ale plantațiilor de bananieri. Cea care provoacă cele mai multe îngrijorări este o infecție fungică, care s-a mutat din Australia și Asia în Africa și acum în America de Sud. Odată ce o plantație este infectată, ucide toți copacii și este extrem de greu de înlăturat, spun specialiştii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Bananele se vor scumpi din cauza schimbărilor climatice. Unele magazine din UK au ajuns cu rafturile aproape goale