Antena Meniu Search
x

O bancă din Danemarca îşi plăteşte clienţii pentru a face credite imobiliare

Reprezentanţii Jyske Bank, a treia cea mai importantă bancă din Danemarca, a anunţat lansarea unui program de creditare prin care clienţii sunt plătiţi ca să se înhame la un asemenea proces.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.08.2019, 17:49

Banca speră să atragă cât mai mulţi clienţi
Clienţii plătesc cu 0,5% mai puţini bani, dacă returnează împrumutul în 10 ani - Facebook

Reprezentanţii Jyske Bank, a treia cea mai importantă bancă din Danemarca, a anunţat lansarea unui program de creditare prin care clienţii sunt plătiţi ca să se înhame la un asemenea proces.

Calculul este simplu. Cine face credit imobiliar şi plăteşte întreaga sumă într-un interval de 10 ani are de achitat cu 0,5% mai puţini bani decât suma împrumutată.

Băncile din Peninsula Scandinavă oferă cele mai avantajoase credite

Conform Business Insider, cine face un credit imobiliar pentru 100.000 de euro, de exemplu, şi achită întreaga sumă în 10 ani va plăti 99.500 de euro.

Mikkel Hoegh, reprezentantul Jyske Bank, vorbeşte despre un nou moment istoric în industria creditelor imobiliare.

Chiar şi aşa, clienţii nu sunt foarte încrezători şi se tem că la sumele respective se vor aplica comisioane în aşa fel încât suma returnată să fie oricum mai mare decât cea împrumutată.

Nordea Bank, cea mai mare bancă din Scandinavia, oferă împrumuturi pe 20 de ani cu 0% dobândă, iar alte bănci din Peninsula Scandinavă oferă împrumuturi pe 30 de ani cu 0,5% dobândă.

De altfel, specialiştii Nordea Bank susţin că "niciodată nu a fost mai ieftin să te împrumuţi de la unităţile bancare din Peninsula Scandinavă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O bancă din Danemarca îşi plăteşte clienţii pentru a face credite imobiliare