Antena Meniu Search
x

Băncile grecești se vor redeschide luni

Băncile grecești își vor redeschide luni porțile, după ce Banca Centrală Europeană a decis să majoreze finanțarea de urgență pentru instituțiile de credit elene

Băncile grecești își vor redeschide luni porțile, după ce Banca Centrală Europeană a decis să majoreze finanțarea de urgență pentru instituțiile de credit elene

Băncile elene au fost închise începând din data de 29 iunie, când autoritățile de la Atena au introdus restricții asupra mișcărilor de capital în contextul retragerilor masive de fonduri din bănci de către deponenții îngrijorați de întreruperea discuțiilor dintre Grecia și creditorii săi internaționali. Joi, însă, miniștrii de Finanțe din zona euro au dat undă verde deschiderii negocierilor privind un al treilea plan de ajutor pentru Grecia, după aprobarea de către Parlamentul elen a primei serii de reforme cerute de creditorii internaționali ai Atenei.

'Băncile se vor deschide luni', a declarat sursa citată de Reuters. O decizie ministerială cu privire la vacanța bancară ar urma să fie adoptată în cursul acestei zile.

Anterior, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să majoreze finanțarea de urgență pentru băncile grecești cu 900 milioane de euro, până la aproape 90 de miliarde de euro.

Ministrul elen al Economiei, George Stathakis a declarat zilele trecute că băncile din Grecia vor rămâne închise până joi și nu vor fi redeschise până când BCE nu va restabili finanțarea de urgență destinată creditorilor eleni (ELA).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Băncile grecești se vor redeschide luni