Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Barack Obama aloca 100 de milioane de dolari pentru realizarea unei harti a creierului

Barack Obama vrea ca cercetatorii americani sa gaseasca remedii pentru Alzhaimer, Parkinson sau epilepsie. Pentru asta este pregatit sa dea 100 de milioane de dolari. Banii ar urma sa fie folositi pentru realizarea unei harti a creierului.

de Redactia Observator

la 04.04.2013 , 11:19

“Putem identifica galaxii, aflate ani-lumina distanta, putem studia particule mai mici decat atomul, dar inca nu am deslusit misterul acestui kilogram de materie, care se afla intre urechile noastre”, a declarat Obama.

In Statele Unite, bolile mintale sunt mai costisitoare chiar decat cancerul sau afectiunile cardiace, cu toate ca acestea din urma sunt printre principalele cauze de deces la nivel mondial. America plateste anual 102 miliarde de dolari pentru cardiaci, in timp ce bugetul alocat pentru bolnavii de dementa, doar una dintre bolile mintale, este cu sapte miliarde de dolari mai mare.

“Sute de milioane de americani sufera de boli ce afecteaza creierul. Ne costa 500 de miliarde de dolari in fiecare an sa le acordam asistenta medicala acelor indivizi. Daca vrem cu adevarat sa facem progrese, trebuie sa construim acest fundament pentru a intelege cum functioneaza creierul”, a mai spus presedintele american.

Articolul continuă după reclamă

Propunerea liderului de la Casa Alba urmeaza sa fie suspusa dezbaterii in plenul Congresului, care va hotari daca va aproba sau nu acest proiect.

Foto: Hepta

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri externe » Barack Obama aloca 100 de milioane de dolari pentru realizarea unei harti a creierului