Antena Meniu Search
x

Bărbat condamnat la 8 ani de închisoare, după ce a furat două picturi de Van Gogh şi Frans Hals

Un tribunal olandez l-a condamnat, vineri, la opt ani de închisoare pe un bărbat pentru că a furat două picturi de Vincent van Gogh şi Frans Hals din muzee în 2020, în timp ce aceste lucrări rămân de negăsit, scrie Le Figaro.

de Redactia Observator

la 26.09.2021, 14:24

Vezi și

Cele două tablouri furate în 2020 nu au fost găsite

Poliţia a descoperit la faţa locului ADN-ul lui Nils M. care neagă că ar fi hoţul. Acuzatul în vârstă de 59 de ani, identificat de mass-media olandeze ca fiind Nils M. a fost arestat în aprilie la Baarn (centru) pentru că a furat în 2020 tabloul de Van Gogh "Le jardin du presbytère de Nuenen au printemps", datat 1884, şi opera lui Franz Hals "Deux jeunes garçons riant".

"Cu aceste furturi, acest om nu doar a cauzat un enorm prejudiciu muzeelor, dar şi societăţii şi publicului internaţional", a subliniat judecătorul de la tribunalul din Lelystad. "Ei nu mai pot admira şi aprecia tablourile", a adăugat Curtea. 

Tabloul de Van Gogh a fost furat în martie 2020 din Muzeul Singer Laren, în regiunea Amsterdam, care pe atunci era închis publicului din cauza pandemiei de Covid-19. Muzeul este situat la zece kilometri de Baarn unde a fost arestat suspectul, relatează news.ro.

Tabloul "Deux jeunes garçons riant" al maestrului epocii de aur a picturii olandeze (XVIIe siècle) Frans Hals a fost furat în august 2020 din Muzeul Hofje van Mevrouw van Aerden din Leerdam. Poliţia a descoperit la locul infracţiunii ADN-ul lui Nils M. Acesta din urmă afirmă că nu are nimic de-a face cu furturile şi nu ştie unde se află tablourile. 

"Curtea nu crede. ADN-ul său a fost găsit în ambele locuri şi bărbatul a fost incapabil să explice cum a fost posibil", a subliniat tribunalul. Expertul olandez şi detectivul Arthur Brand, supranumit "Indiana Jones al lumii artei", s-a declarat mulţumit de sentinţă. El speră ca cele două lucrări, pe care a început să le caute, să fie găsite. "Ştim în ce fel de cercuri se plimbă, şi este de ajuns ca o persoană să ia decizia corectă şi să se manifeste", a explicat Arthur Brand pentru AFP. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Bărbat condamnat la 8 ani de închisoare, după ce a furat două picturi de Van Gogh şi Frans Hals