Antena Meniu Search
x

Bărbat de culoare, împuşcat de poliţişti sub privirile copiilor săi, în Wisconsin

Tensiunile rasiale din Statele Unite sunt un butoi cu pulbere, gata să explodeze la orice scânteie. S-a întâmplat asta duminică seară, din nou, după ce un bărbat de culoare a fost împuşcat în spate de poliţie, în mod repetat, în faţa copiilor săi.

de Simona Moloiu

la 25.08.2020, 00:02

Vezi și
  • Victima a fost spitalizată în stare gravă.
  • Incidentul a provocat proteste.

Incidentul a avut loc într-un orăşel din Wisconsin, după o dispută domestică. În imagini se vede cum bărbatul le întoarce spatele poliţiştilor şi înceacă să intre în maşină, moment în care unul dintre agenţi îl prinde de tricou şi începe să tragă.

Martori nevinovaţi ai scenei dramatice au fost copiii victimei, care se aflau pe bancheta din spate. Bărbatul a fost dus în stare gravă la spital. Revoltaţi, sute de oameni au ieşit în stradă împotriva violenţei poliţiei faţă de comunitatea afro-americană.

Este doar un nou episod al confruntărilor rasiale din Statele Unite. De aproape 4 luni, americanii ies în stradă în memoria lui George Floyd, alt bărbat de culoare, care a murit asfixiat după ce un poliţist a stat nouă minute cu genunchiul pe gâtul său.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Bărbat de culoare, împuşcat de poliţişti sub privirile copiilor săi, în Wisconsin