Antena Meniu Search
x

Un bărbat şi-a privit soţia murind în braţele sale: “Eram căsătoriţi de o săptămână. E un coşmar”

O mamă proaspăt măritată a murit de cancer la doar o săptămână de la nuntă. Tragedia a venit după ce femeia a omis să facă un test de frotiu.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.03.2019, 16:46

O mamă proaspăt măritată a murit de cancer la doar o săptămână de la nuntă. Tragedia a venit după ce femeia a omis să facă un test de frotiu.

Carly Gorst, în vârstă de 39 de ani, a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în decembrie 2017, după ce a început să sângereze puternic. 

Medicii i-au spus că are o tumoare de 4 inci în colul uterin şi a început atunci tratamentul împotriva bolii agresive. Din păcate, în ciuda intervenției chirurgicale, chimioterapiei și radioterapiei, cancerul s-a răspândit, ajungând în fază terminală. 

“A pierdut doar un test de frotiu, dar cancerul ucide dacă nu este depistat la timp”.

Un an şi jumătate mai târziu, la o săptămână de la nunta ei cu logodnicul său Craig, Carly, mama a doi copii a murit. Pe data de 3 martie, femeia şi-a dat ultima suflare în braţele soţului ei. 

Bărbatul a povestit mai târziu greutăţile prin care Carly a trecut şi lupta pe care a pierdut-o “la mustaţă”. Femeia pierduse un singur test de frotiu, iar acela fusese decisiv pentru soarta ei. 

“Sunt zdrobit. Nu mă simt în niciun fel. Este un coşmar” a spus omul care îşi imagina întreaga viaţă alături de Carly. 

Craig a hotărât să le avertizeze pe femeile din lumea întreagă despre riscurile pe care şi le pot asuma dacă evită să îşi facă testele sau uită de ele. 

“Trebuie să vorbesc despre importanţa participării la testele de depistare. Pot salva vieţi dacă nu este prea târziu. Nu rataţi testele de frotiu, pot avea consecinţe catastrofale. Tocmai mi-am pierdut soţia superbă. Eram căsătoriţi de o săptămână” a mai spus el. 

El a descris-o pe Carly ca fiind mereu zâmbitoare, o mamă fantastică pentru cei doi copii ai săi, Ashley, în vârstă de 19 ani şi Tom, de 15 ani. 

“A lucrat ca îngrijitoare pentru persoanele în vârstă până în momentul diagnsoticării, aşa că şi-a petrecut viaţa având grijă de ceilalţi mai mult decât de ea. Îşi iubea copii, iubea să fie mamă. A fost devastată când a aflat că are cancer pentru că nu mai putea să se ocupe de lucrurile obişnuite, cum ar fi să facă ceaiul sau să pregătească micul dejun pentru copii. Era o mamă fantastică și o femeie minunată. Era iubită de toată lumea" a povestit Craig.

Simptomele cancerului de col uterin

Cancerul colului uterin nu are adesea simptome în stadiile incipiente.

Dacă aveți simptome, cea mai frecventă este sângerarea vaginală anormală, care poate să apară în timpul sau după sex, între perioadele de menstruaţie sau sângerări noi după ce ați trecut la menopauză.

Sângerările anormale nu înseamnă că aveți cancer de col uterin, dar trebuie să vă consultați medicul  cât mai curând posibil pentru a efectua o verificare.

Dacă în urma testelor, doctorii vă informează că aţi putea avea cancer de col uterin, indicat ar fi să mergeţi la un doctor specialist în maxim 2 săptămâni. 

Screening pentru cancerul de col uterin

Cel mai bun mod de a te proteja de cancerul de col uterin este prin efectuarea unui sceening cervical (cunoscut sub numele de “test de frontiu”). 

În timpul screeningului cervical, un mic eșantion de celule este luat din cervix și verificat sub microscop pentru anomalii. În unele zone, proba de screening este mai întâi verificată pentru virusul papilloma uman (HPV), virusul care poate provoca celule anormale.

Un rezultat anormal al testului de screening cervical nu înseamnă că aveți cu siguranță cancer. Cele mai multe rezultate anormale se datorează semnelor de HPV, prezența celulelor precanceroase tratabile sau ambelor, mai degrabă decât cancerul în sine.

Doctorii sfătuiesc pacientele să efectueze periodic teste de verificare pentru a preveni, mai bine, decât pentru a lupta sau a primi vestea: “Este prea târziu”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un bărbat şi-a privit soţia murind în braţele sale: “Eram căsătoriţi de o săptămână. E un coşmar”