Antena Meniu Search
x

Bărbaţii între 18 şi 60 de ani au interzis să iasă din ţară. Anunţul autorităţilor ucrainene

Ucraina a sunat mobilizarea generală. La finalul primei zile de război cu Rusia, preşedintele Zelenski a ordonat mobilizare militară generală.

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 08:08

Bărbaţii între 16 şi 60 de ani au interzis să iasă din ţară. Anunţul autorităţilor ucrainene
- Profimedia

Astfel, dacă în cursul zilei de ieri s-a putut ieşi nestingherit din Ucraina, o dată cu anunţul făcut joi seară, bărbaţii ucraineni cu vârsta între 18 şi 60 de ani nu mai pot pleca. Potrivit legii marţiale instaurate în Ucraina, toţi bărbaţii apţi de luptă au interzis de a mai părăsi Ucraina.

Ministerul de Interne din Ucraina a oferit şi un comunicat în acest sens. "Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marţiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricţionată pentru o categorie de cetăţeni. În special, este interzisă părăsirea crainei de către ceţăţenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 şi 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marţiale", se arată în comunicat.

Potrivit CNN, preşedintele Zelenski a ordonat mobilizare generală în Kiev şi în toate celelalte mari oraşe pentru a asigura protecţia Ucrainei. De asemenea, preşedintele ucrainean a întrerupt orice relaţie diplomatică cu Rusia. Decretul privind mobilizarea generală este valabil 90 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Bărbaţii între 18 şi 60 de ani au interzis să iasă din ţară. Anunţul autorităţilor ucrainene