Antena Meniu Search
x

Barurile, mai sigure ca școlile, potrivit unor statistici făcute de britanici

Este mai sigur să mergi la bar, decât să mergi la şcoală. Este concluzia trasă de britanici, după ce mai multe statistici publicate de Serviciul de Sănătate Publică au demonstrat că, în restaurante, rata de infectare este mult mai mică decât cea din şcoli.

de Redactia Observator

la 29.09.2020, 17:21

Vezi și
  • În Statele Unite patronii localurilor au ieşit în stradă, nemulţumiţi de restricţii.
  • În prezent, clienţii pot ocupa doar un sfert din locurile disponibile.

Doar trei la sută dintre localurile din Marea Britanie au fost depistate ca fiind focare de coronavirus, săptămâna trecută. În schimb, focare ale virusului au izbucnit în 40 la sută dintre şcoli. Aceste date i-au enervat pe mulţi britanici, care cred acum că mersul la bar, în prezent restricţionat, este mult mai sigur decât mersul la şcoală.

O nouă măsură care vizează localurile din Marea Britanie este ca muzica să fie dată încet pentru a nu îndemna oamenii să danseze. Regulile au fost introduse alături de noi amenizi pentru cei care nu respectă izolarea. Ei trebuie să plătească până la 4 mii de lire stereline.

Peste Ocean sute de angajaţi şi patroni de restaurante au ieşit în stradă în speranţa că nu-şi vor pierde locurile de muncă şi afacerile.

Ei s-au îndreptat spre biroul primarului din New York şi au cerut ca localurile să funcţioneze măcar la 50 la sută din capacitate. În prezent, clienţii pot ocupa doar un sfert din locurile disponibile.

Măsuri draconice pentru prevenirea răspândirii virusului se iau şi în alte state. Slovacia şi Cehia vor declara din nou stare de urgenţă săptămâna acesta. La nivel mondial, numărul persoanelor infectate care şi-au pierdut viaţa a trecut de un milion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Barurile, mai sigure ca școlile, potrivit unor statistici făcute de britanici