Antena Meniu Search
x

Video Bătăie în Parlamentul de la Chişinău. Legea care spune că româna este limba oficială în R.Moldova, motivul disputei dintre comunişti şi pro-europeni

Bătaie în Parlamentul de la Chişinău. Deputaţii comunişti s-au încăiarat cu pro-europenii înainte să fie votată legea care spune că româna este limba oficială în Republica Moldova.

de Redactia Observator

la 02.03.2023, 20:55

Vezi și

Parlamentarii din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au început violenţele. Au sărit să îi lovească pe rivalii din partidul Maei Sandu, care le-au luat pancartele pe care comuniştii scriseseră mesaje împotriva deputaţilor pro-România. Preşedintele parlamentului a trebuit să îşi folosească toată autoritatea ca să oprească bătaia. Când lucrurile s-au linitştit, proiectul de lege a fost votat, astfel că în toate documentele oficiale va exista doar "limba română" în locul "limbii moldovenești."

Incidentele au loc într-una dintre cele mai tensionate zile din ultimii 30 de ani din R.Moldova

Incidentele au loc într-una dintre cele mai tensionate zile din ultimii 30 de ani din Republica Moldova. La doar câţiva zeci de kilometri de Chişinău, tensiunile militare în creştere din Transnistria ameninţă siguranţa ţării. Din acelaşi motiv, Ucraina a ridicat fortificaţii şi a trimis trupe la graniţa auto-proclamatei republici.

"Nu am permis până acum capetelor înfierbântate să transforme regiunea transnistriană în scena unui nou conflict. Autorităţile din Republica Moldova fac totul pentru a preveni şi a nu admite tensionarea situaţiei pe Nistru", a declarat Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova. Propagandiştii lui Putin dau vina pe armata Kievului. Spun că soldaţii încearcă să provoace un conflict în Transnistria. Kremlinul este convins că ucrainenii vor încerca să ocupe Transnistria, un teritoriu important pentru Federaţia Rusă datorită uriaşului depozit de armament de acolo.

"Ar fi ca şi cum ne-ar scuipa în faţă (n.r. capturarea Transnistriei) pentru că inamicul ar captura o regiune care a votat de trei ori să facă parte din Federaţia Rusă. Aceasta este o regiune a Rusiei în toată puterea cuvântului", a declarat Igor Ghirkin, politician rus. Atât oficialii de la Chişinău, cât şi cei de la Kiev susţin că Rusia nu are forţa necesară să susţină şi un război în Republica Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Bătăie în Parlamentul de la Chişinău. Legea care spune că româna este limba oficială în R.Moldova, motivul disputei dintre comunişti şi pro-europeni