Antena Meniu Search
x

Bătrâni imunizați cu o cantitate de vaccin Pfizer de patru ori mai mare decât ar fi trebuit, în Australia

Două persoane de la un azil de bătrâni din Australia au fost imunizate cu o cantitate de vaccin Pfizer de patru ori mai mare decât ar fi trebuit în mod normal, la originea incidentului fiind un medic care nu fusese instruit în legătură cu administrarea acestui tip de ser.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.02.2021, 17:36

Bătrâni imunizați cu o doză de vaccin Pfizer de patru ori mai mare decât ar fi trebuit, în Australia
Bătrâni imunizați cu o doză de vaccin Pfizer de patru ori mai mare decât ar fi trebuit, în Australia - Getty Images - imagine cu scop ilustrativ
  • Medicul care a administrat greșit dozele de vaccin nu fusese instruit înainte de vaccinare.
  • Vaccinul Pfizer este conceput pentru a conține suficiente doze pentru mai multe persoane.

Medicul responsabil a fost retras din campania de vaccinare, după ce un bărbat de 88 de ani și o femeie de 94 de ani au primit fiecare o doza greșită de ser. Ministrul federal al Sănătății, Greg Hunt, a declarat că eroarea a avut loc la Casa de Bătrâni Holy Spirit din Carseldine. Potrivit lui Greg Hunt, medicul nu ar fi fost instruit pentru administrarea vaccinului de la Pfizer, deși acest lucru era obligatoriu.

”Acest lucru este investigat de Healthcare Australia. Mi-am reafirmat din nou scuzele față de familie implicate. Am cerut Departamentului de Sănătate să ia măsuri împotriva companiei și împotriva medicului cu pricina, căci e clar că e vorba de o încălcare clară a legii pe ambele fronturi”, a spus Greg Hunt, în faţa Parlamentului, scrie The Guardian.

Bătrânii vaccinați cu doza greșită nu au efecte adverse

După vaccinare, cei doi rezidenți au fost monitorizați îndeaproape.

O asistentă a constatat că doza de vaccin în ambele cazuri a fost mult mai  mare decât ar fi trebuit și imediat au fost luate măsurile de protecție corespunzătoare.

„Ambii pacienți sunt monitorizați și nu prezintă deloc semne ale unei reacții adverse”, a mai spus Greg Hunt.

Vaccinările în Australia sunt făcute, în mare parte, în spitale, însă există și echipe mobile de vaccinare care merg în centrele de îngrijire pentru vârstnici, ori pentru cei cu dizabilități, pentru imunizarea rezidenților.

Mai multe doze de vaccin într-un singur flacon Pfizer

Profesorul de boli infecțioase și medic la Spitalul Canberra, Peter Collignon, a spus că astfel de incidente s-au petrecut și în alte țări, din cauza faptului că flaconul cu vaccin Pfizer este conceput pentru a conține suficiente doze pentru mai multe persoane.

In functie de vaccin ar putea avea suficiente doze pentru patru, până la șase persoane. Greșeala pe care o pot face uneori oamenii, dacă nu sunt bine pregătiți, este că pot da prea mult unei persoane, ori presupun că întreaga fiolă este pentru o singură persoană.

Dar principala problemă, în cele mai multe cazuri, va fi risipa vaccinului, mai degrabă decât orice efecte secundare grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bătrâni imunizați cu o cantitate de vaccin Pfizer de patru ori mai mare decât ar fi trebuit, în Australia