Antena Meniu Search
x

Externat pe motiv că e constipat, un bebeluș a murit a doua zi de meningită

Părinții unui bebeluș născut prematur acuză National Health Service, sistemul medical din Marea Britanie, de neglijență, după ce copila lor a murit de meningită. Medicii îi asiguraseră că aceasta este doar constipată și nu sunt motive de îngrijorare.

Părinții unui bebeluș născut prematur acuză National Health Service, sistemul medical din Marea Britanie, de neglijență, după ce copila lor a murit de meningită. Medicii îi asiguraseră că aceasta este doar constipată și nu sunt motive de îngrijorare.

Amber Rafferty, în vârstă de doar două luni, a fost dusă la Spitalul Regal pentru copii din Edinburgh, după ce mama ei a observat că e neliniștită și are probleme cu scaunul. 

"Am mers cu Amber la medic la ora 8.30, dar mi s-a spus că pot fi programată la 11.40. Am fost sfătuită să merg la urgențe, dacă consider că este cazul, și m-am dus", a povestit mama, potrivit Daily Record

Acolo, o asistentă a controlat-o pe micuța Amber, îngrijorată de faptul că avea un ritm cardiac alert. 

"Am avut încredere în ei"

"Mi-a spus că ea crede că are tahicardie și am așteptat un medic. I-am explicat că nu se simtea bine și sunt îngrijorată că nu are scaun. A verificat-o, a văzut o pată pe pieptul ei și m-a întrebat de cât timp o are. I-am spus că nu am mai văzut-o până acum. Inima îi bătea încă tare și mi-a zis să încerc să o hrănesc. A mâncat și a avut scaun. Am avut încredere în ei, iar Amber a început să se liniștească. Medicul m-a asigurat că ritmul ei cardiac era mare deoarece era neliniștită", a povestit Veronica.

Femeia a fost ulterior înștiințată că medicii au discutat posibilitatea unei infecții, dar au luat decizia de a nu testa fetița.

A doua zi, când femeia s-a trezit, Amber nu mai respira. "Am fost învățată să dau primul ajutor pentru că era născută prematur și i-am făcut manevre de resuscitare. A luat-o o ambulanță și nou am mers în spatele ei, într-o mașină de poliție. A fost cea mai rea zi din viața noastră", a povestit mama. 

Părinții micuței care a murit de meningită

Medicii de la urgențe au încercat să o resusciteze, la rândul lor, și i-au administrat o doză uriașă de antibiotice. Deși au reușit să o salveze pe moment, inima copilei a fost prea slabă și a cedat. 

"Nu m-am putut aduna să opresc sistemele de menținere a vieții. A fost traumatizant. Nu pot crede că a murit", a mărturisit femeia.

Într-un raport de 10 pagini, realizat de spitalul Lothian, specialiștii "nu au identificat modalități de tratament care ar fi putut într-un mod rezonabil să prevină decesul". Cu toate acestea, colegiul medicilor a introdus modificări cu privire la tratamentul bebelușilor născuți prematur. Aceștia vor fi internați de acum peste noapte pentru verificări, o decizie care ar fi putut-o salva pe Amber.

Fetița s-a stins pe data de 1 mai a acestui an, însă detaliile legate de circumstanțele producerii tragediei au ieșit la iveală recent, fiind relatate pe larg în presa din Regat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Externat pe motiv că e constipat, un bebeluș a murit a doua zi de meningită