Antena Meniu Search
x

Bebeluş împuşcat mortal de fratele său de trei ani, după ce copilul a început să se joace cu un pistol găsit prin casă, în SUA

Un bebeluş de doar opt luni a fost împuşcat mortal de fratele său de trei ani, după ce băiatul a găsit un pistol, ţinut la vedere, în apartamentul familiei din Houston, Texas.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.04.2021, 10:37

Băiat ţinând în mână un pistol
Bebeluş împuşcat mortal de fratele său de trei ani - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Micuţul a fost împuşcat vineri în abdomen de fratele său, în timp ce părinţii aveau alte două persoane în vizită. Băiatul a găsit pistolul într-o zonă nesupravegheată şi a început să se joace cu el, neştiind că poate provoca o adevărată tragedie, a declarat asistentul șefului poliției din Houston, Wendy Baimbridge.

Pistolul era ţinut la vedere

Părinţii l-au dus de urgenţă la spital pe băieţelul în vârstă de opt luni, dar în ciuda eforturilor depuse de medici a murit la scurt timp, potrivit The Guardian.

„Vreau ca în acest moment să fac un apel la părinţi, tutori, oricine, pentru a nu mai lăsa armele personale la îndemâna oricui, ele nu ar trebui să fie accesibile oricui din casă” a declarat Wendy Baimbridge. „Trebuie închis. Sunt lucruri pe care le puteţi face pentru a proteja arma respectivă. Vă rugăm să vă rugaţi pentru această familie. Este un eveniment cu adevărat tragic”

Pe acelaşi subiect

Poliția a fost inițial chemată la spitalul unde a fost dus micuţul, stabilindu-se ulterior că incidentul a avut loc în apartamentul familiei. Anchetatorii au găsit arma în interiorul autovehiculului pe care familia l-a folosit pentru a-l transporta pe băiat.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a afla concret care au fost circumstanţele producerii tragediei şi cine se face vinovat în acest caz: „O astfel de decizie ar fi de competența diviziei de omucidere și a biroului procurorului” a adăugat doamna Baimbridge.

La momentul incidentului, erau patru adulți în casă și doi au rămas în urmă, în timp ce părinţii l-au dus la spital pe bebeluş. Unul sau mai mulţi adulţi prezenţi în acel moment în casă ar putea fi acuzat pentru ţinerea armei într-un loc nesigur, la îndemâna minorului.

„Incidentul este sfâșietor, evident că oricând o astfel de întâmplare ar putea implica un copil mic care răneşte sau ucide pe altcineva este tragic, de o tristeţe profundă. Este unul dintre cazurile pe care nu vrei să le primești. Este unul dintre cazurile pe care ți le amintești. Îţi rămâne pur şi ismplu în minte pentru că sunt inocenţi” a concluzionat asistentul șefului poliției din Houston, Wendy Baimbridge, potrivit Independent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Bebeluş împuşcat mortal de fratele său de trei ani, după ce copilul a început să se joace cu un pistol găsit prin casă, în SUA