Antena Meniu Search
x

Beijing a raportat primele cazuri COVID-19 după şase luni. Chinezii se tem de un nou focar cu varianta Delta în Nanjing

Beijing a înregistrat miercuri primul său caz Covid-19 după aproape șase luni. În tot acest timp, autoritățile chineze se luptă pentru a preveni răspândirea variantei Delta după ce un focar a fost identificat pe un aeroport intens circulat din oraşul Nanjing.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 29.07.2021, 18:01

După şase luni, Beijing raportează noi cazuri de coronavirusa
După şase luni, Beijing raportează noi cazuri de coronavirusa - Profimedia

China a înregistrat miercuri 49 de cazuri noi, inclusiv 24 de infecții locale din alte trei provincii, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), ducând numărul total de cazuri asociate noului focar la cel puțin 175, potrivit CNN.

Multe dintre persoanele infectate au fost deja vaccinate, potrivit autorităţilor din Jiangsu, ceea ce provoacă îngrijorări cu privire la eficienţa vaccinurilor chinezeşti împotriva tulpinei indiene (Delta) transmite News.ro. China, cea mai populată ţară din lume, a administrat 1,6 miliarde de doze de vaccin anticovid exclusiv ”Made in China”, însă fără să spună câţi locuitori au fost vaccinaţi complet.

Tulpina Delta se răspândeşte cu rapiditate în mai multe oraşe din China

Obiectivul Beijingului este să imunizeze 65% din populaţie, 1,4 miliarde de locuitori, până la sfârşitul anului.  O nouă alertă vine de la frontiera cu Myanmarul. În Jiangsu, autorităţile au plasat în izolare sute de mii de locuitori, anunţă Lu Jing, un reprezentant al serviciilor epidemiologice din provincie. ”Internet-cafe-urile, sălile de sport, cinematorgrafele şi bibliotecile din Nankin au fost închise”, a anunţat el.

Metropola şi-a testat deja, de două ori, cei peste 9,2 milioane de locuitori şi a lansat o a treia campanie de depistare miercuri, a anunţat primarul. Uriaşa provincie Sichuan a anunţat joi trei infectări, iar Beijingul două cazuri, primele după şase luni în capitală. Hotelul Legendale, un palat în stil Haussmann, a fost închis în centrul Beijingului, în urma descoperirii unui caz de Covid.Joi, angajaţi în combinezon dezinfectau împrejurimile cu ajutorul unor pulverizatoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Beijing a raportat primele cazuri COVID-19 după şase luni. Chinezii se tem de un nou focar cu varianta Delta în Nanjing