Antena Meniu Search
x

Beijingul consideră "inacceptabile" testele Covid impuse călătorilor din China, avertizând că ar putea lua "contramăsuri"

Beijingul condamnă faptul că numeroase ţări au decis să impună obligativitatea efectuării testelor Covid călătorilor care vin din China, avertizând marţi că ar putea răspunde prin "contramăsuri", relatează AFP, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 11:21

Călători chinezi
Beijingul consideră "inacceptabile" testele impuse călătorilor din China - Profimedia

"Unele ţări au pus în aplicare restricţii de intrare care vizează exclusiv călătorii chinezi. Acest lucru nu are o bază ştiinţifică, iar unele practici sunt inacceptabile", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe, Mao Ning. China ar putea "lua contramăsuri, pe baza principiului reciprocităţii", a adăugat ea.

Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Australia, precum şi câteva ţări europene, între care destinaţii turistice precum Italia, Franţa şi Spania, au anunţat că cetăţenii care vin din China vor fi testaţi, după ce Beijingul a renunţat brusc la politica "zero-Covid” şi a ridicat restricţiile, ceea ce a dus la o explozie a cazurilor în cea mai populată ţară a lumii ai cărei locuitori nu au căpătat imunitate în decursul celor aproape trei ani în care au fost ţinuţi în izolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Beijingul consideră "inacceptabile" testele Covid impuse călătorilor din China, avertizând că ar putea lua "contramăsuri"