Antena Meniu Search
x

Beijingul susţine că o navă de război americană a SUA ar fi intrat în Marea Chinei de Sud: "Vom proteja cu hotărâre suveranitatea națională"

Armata chineză susține că o navă de război americană a intrat ilegal în apele din Marea Chinei de Sud, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 23.03.2023, 08:54

Beijingul susţine că o navă de război americană a SUA ar fi intrat în Marea Chinei de Sud: "Vom proteja cu hotărâre suveranitatea națională"
- Profimedia - imagine ilustrativă

Armata chineză a anunțat joi că a monitorizat și a îndepărtat o navă americană care a intrat ilegal în apele din jurul Insulelor Paracel din Marea Chinei de Sud. Într-un comunicat, armata a anunțat că, fără aprobarea guvernului, distrugătorul cu rachete ghidate Milius a intrat ilegal în apele teritoriale ale Chinei.

Tensiunile dintre SUA și China au crescut în regiune

„Forțele de la fața locului vor menține o stare de alertă ridicată și vor lua toate măsurile necesare pentru a proteja cu hotărâre suveranitatea națională și securitatea, pacea și stabilitatea în Marea Chinei de Sud", a declarat Tian Junli, un purtător de cuvânt al militarilor chinezi.

Tensiunile dintre SUA și China au crescut în regiune. Americanii au întărit alianțele din Asia-Pacific, încercând să contracareze puterea din ce în ce mai mare a Chinei în Marea Chinei de Sud și în Strâmtoarea Taiwan. În paralel, Beijingul încearcă să-și promoveze pretențiile teritoriale și să-și crească influența în regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?

Observator » Stiri externe » Beijingul susţine că o navă de război americană a SUA ar fi intrat în Marea Chinei de Sud: "Vom proteja cu hotărâre suveranitatea națională"