Antena Meniu Search
x

Oamenii arestaţi pentru că protestau la Belarus, mărturii teribile despre cum au fost torturaţi

Consiliul Uniunii Europene s-a pronunţat în favoarea impunerii sancţiunilor Guvernului de la Minsk, după ce scrutinul prezidenţial nu a fost "nici liber, nici echitabil".

de Redactia Observator

la 15.08.2020, 11:32

Vezi și
  • Inclusiv angajaţii uzinei fanion a țării au oprit lucrul cu riscul de a fi sancționați. Viitorul politic al lui Lukașenko pare să se complice.

Aproape 7 mii de oameni au fost arestaţi în Belarus pentru că s-au împotrivit rezultatelor scrutinului prezidenţial. După strigătele de disperare ale familiilor şi chiar implicarea altor ţări, în jur de o mie de protestatari au fost eliberaţi.

Însă tortura pe care au suportat-o în închisoare va fi un coşmar toată viaţă. Alexander Vilks are doar 19 ani, iar chinurile prin care a trecut sunt greu de imaginat.

Alexander Vilks, protestatar arestat: Ne-au bătut. De când am ajuns ne-au tratat ca și cum am fi teroriști sau ceva de genul, nu știu. A venit și a spus: "Lasă-mă să bat pe cineva, nu am bătut pe nimeni toată ziua."

Nu doar Alexander a fost supus chinurilor autorităţilor, ci alte sute de oameni. Cu toate acestea, cetăţenii nu a renunţat. Ieri a fost a şasea zi a contestării populare, iar manifestaţiile împotriva lui Aleksandr Lukașenko, președintele care se află la putere de 26 de ani. au luat amploare.

Inclusiv angajaţii uzinei fanion a țării au oprit lucrul cu riscul de a fi sancționați. Viitorul politic al lui Lukașenko pare să se complice, după ce Uniunea Europeană a decis să impună sancţiuni Administraţiei din Belarus.

Un mesaj pentru oameni a venit de la liderul opoziției, expulzat în Lituania, prin care îi roagă să protesteze paşnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Oamenii arestaţi pentru că protestau la Belarus, mărturii teribile despre cum au fost torturaţi