Antena Meniu Search
x

Benjamin Mendy, găsit nevinovat de şase capete de acuzare de viol. Decizia şocantă a juraţilor britanici

Fotbalistul francez Benjamin Mendy, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit nevinovat de şase capete de acuzare de viol şi unul de agresiune sexuală. După un proces de şase luni, juraţii nu au putut stabili un verdict pentru un viol şi o tentativă de viol, pe care apărătorul Manchester City le-ar fi comis. Procurorii au solicitat o rejudecare, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 15:45

Benjamin Mendy
Benjamin Mendy a fost găsit nevinovat de șase capete de acuzare de viol - Profimedia

Benjamin Mendy a fost declarat nevinovat pentru şase capete de acuzare de viol şi unul de agresiune sexuală. Fotbalistul Louis Saha Matturie, în vârstă de 41 de ani, a fost, la rândul său, găsit nevinovat de trei acuzații de viol. Nici în cazul său, juraţii nu au reuşit să stabilească un verdict.

Cei 11 juraţi au stabilit că Mendy este "nevinovat" de șase capete de acuzare, care implicau violarea a patru adolescente. Verdictele unanime nu au putut fi făcute publice, pentru că juraţii mai aveau de luat în considerare alte două capete de acuzare rămase.

După două săptămâni de deliberare, jurații nu au putut ajunge la un verdict cu privire la presupusa tentativă de viol al unei femei de 29 de ani, care ar fi avut loc în 2018, și la presupusul viol al unei alte tinere, de 24 de ani, în octombrie 2020.

Procuratura cere rejudecarea lui Mendy

Judecătorul Steven Everett a pus capăt procesului vineri. Procurorul Matthew Conway a declarat că Procuratura va solicita rejudecarea acuzațiilor pentru care juraţii nu au putut stabili verdicte. 

"Procuratura a luat o decizie. Am luat astăzi o decizie, care presupune rejudecarea acestor acuzații în două procese separate", a spus Matthew Conway. Avocații discută despre datele viitoarelor audieri și despre un posibil proces care ar putea avea loc în iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Benjamin Mendy, găsit nevinovat de şase capete de acuzare de viol. Decizia şocantă a juraţilor britanici