Antena Meniu Search
x

Video Benjamin Netanyahu a fost invitat să se adreseze Congresului SUA, în pofida dezbinării din societatea americană

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei americane cu privire la războiul din Gaza, informează dpa.

de Redactia Observator

la 01.06.2024 , 16:03

Benjamin Netanyahu Antony Blinken
Benjamin Netanyahu a fost invitat să se adreseze Congresului SUA, în pofida dezbinării din societatea americană - Profimedia Images

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Mike Johnson, i-a trimis vineri lui Netanyahu invitaţia oficială. Scrisoarea a fost semnată de lideri de frunte ai Partidelor Democrat şi Republican din ambele camere ale Congresului SUA.

Nu a fost menţionată şi data la care premierul israelian îşi va susţine discursul.

Johnson îşi anunţase în prealabil planurile de a-l invita pe Netanyahu, deşi democraţi influenţi, inclusiv predecesoarea lui Johnson, Nancy Pelosi, se pronunţaseră împotriva unui discurs al premierului israelian.

Articolul continuă după reclamă

Benjamin Netanyahu, criticat de unii membri ai Congresului SUA

Liderul majorităţii din Senat, democratul Chuck Schumer, l-a criticat dur pe Netanyahu pentru maniera în care acesta a gestionat războiul împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, ba chiar a mers până acolo încât a cerut desfăşurarea de noi alegeri în Israel.

Cu toate acestea, Schumer, care este cel mai important oficial evreu ales în administraţia SUA, a semnat scrisoarea, remarcă dpa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Benjamin Netanyahu a fost invitat să se adreseze Congresului SUA, în pofida dezbinării din societatea americană