Antena Meniu Search
x

Foto Noua scuză a Israelului, după ce a bombardat o tabără de refugiaţi din Rafah. 45 de oameni au murit, majoritatea copii și femei

Război Israel - HamasArmata israeliană investighează posibilitatea ca muniţia depozitată în apropierea unui complex din Gaza lovit duminică de un atac aerian israelian să fi luat foc, ducând la moartea a peste 40 de civili, a declarat marţi un purtător de cuvânt, relatează Reuters, potrivit News.ro. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat aseară că atacul aerian a reprezentat "o greșeală tragică". 

de Redactia Observator

la 28.05.2024 , 18:41

Noua scuză a Israelului, după ce a bombardat o tabără de refugiaţi din Rafah. 45 de oameni au murit, majoritatea copii și femei
Noua scuză a Israelului, după ce a bombardat o tabără de refugiaţi din Rafah. 45 de oameni au murit, majoritatea copii și femei - Profimedia

Contraamiralul Daniel Hagari a declarat marţi că încă nu este clar ce a declanşat incendiul devastator din oraşul Rafah, situat în sudul Fâşiei Gaza, dar a atras atenţia că specialiştii cred că încărcătura de 17 kilograme de muniţie folosită în atac este prea mică pentru a declanşa un incendiu atât de mare.

"Analizăm toate posibilităţile, inclusiv varianta ca armele depozitate într-un complex de lângă ţinta noastră, despre care nu ştiam, să se fi aprins în urma loviturii", a declarat Hagari în cadrul unui briefing televizat, adăugând că imaginile de la incident arată că au existat explozii secundare în urma loviturii.

Noua scuză a Israelului

Articolul continuă după reclamă

Incidentul, care a avut loc la doar câteva zile după ce Curtea Internaţională de Justiţie a ordonat Israelului să îşi oprească operaţiunea din Rafah, a declanşat indignarea internaţională, adâncind izolarea globală cu care se confruntă Israelul din cauza războiului din Gaza.

Pe acelaşi subiect

Hagari a spus că operaţiunea de duminică a vizat doi agenţi de rang înalt ai Hamas într-o incintă în care nu se aflau civili, dar "din cauza unor circumstanţe neprevăzute, un incendiu s-a declanşat, luând în mod tragic vieţile unor locuitori din Gaza aflaţi în apropiere".

El a mai spus că au fost luate o serie de măsuri înainte de operaţiune pentru a evita victimele civile.

Potrivit CNN, Israelul a spus administraţiei Biden că a folosit muniţie de precizie pentru a lovi ţinta din Rafah duminică, dar şrapnelul din explozie a aprins un rezervor de combustibil din apropiere şi a declanşat incendiul care a cuprins o tabără pentru palestinienii strămutaţi, ceea ce a dus la zeci de morţi în rândul civililor.

Netanyahu: A fost o "greşeală tragică"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat aseară că atacul aerian a reprezentat "o greșeală tragică". 

Într-un discurs ținut în fața parlamentului israelian, Benjamin Netanyahu a spus că Israelul investighează incidentul din Rafah. "În Rafah, am evacuat deja aproximativ un milion de rezidenți și, în ciuda eforturilor noastre de a nu dăuna celor neimplicați, din păcate, a avut loc o defecțiune tehnică aseară", a spus premierul israelian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Noua scuză a Israelului, după ce a bombardat o tabără de refugiaţi din Rafah. 45 de oameni au murit, majoritatea copii și femei