Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Războiul din Fâșia Gaza ar mai putea dura încă cel puțin șapte luni, anunță Israelul

Război Israel - Hamas. Războiul dus de Israel în Fâşia Gaza care a provocat până în prezent peste 36.000 de morţi în rândul palestinienilor va dura cel puţin până anul viitor, spune consilierul israelian pentru securitate naţională, Tzachi Hanegbi. Trupele israeliene nu vor abandona în niciun caz enclava palestiniană, pentru a împiedica astfel "contrabanda cu arme", a mai declarat miercuri consilierul, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 19:51

Războiul din Fâșia Gaza ar mai putea dura încă cel puțin șapte luni, anunță Israelul
Războiul din Fâșia Gaza ar mai putea dura încă cel puțin șapte luni, anunță Israelul - Profimedia

"Mai avem încă şapte luni de luptă pentru a obţine ceea ce noi numim "distrugerea capacităţilor guvernamentale şi militare ale Hamas", a spus Tzachi Hanegbi într-un interviu acordat postul public de radio Kan.

Israelul a lansat pe 6 mai o ofensivă terestră la Rafah, oraşul de la graniţa cu Egiptul unde peste un milion de palestinieni s-au refugiat din calea luptelor dintre armata israeliană şi Hamas. Bombardamentele israeliene au provocat în ultimele 24 de ore cel puţin încă 75 de morţi în rândul populaţiei palestiniene, dintre care 21 în urma atacurilor asupra taberelor de refugiaţi de la vest de Rafah, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava palestiniană.

Războiul din Fâșia Gaza ar mai putea dura încă cel puțin șapte luni

Articolul continuă după reclamă

Potrivit Israelului, armata sa încearcă să elimine la Rafah patru batalioane ale Hamas. În pofida presiunilor internaţionale şi deciziei de vineri a Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ), care a cerut Israelului oprirea ofensivei militare asupra oraşului Rafah, această ofensivă continuă şi tancurile israeliene au pătruns marţi în centrul localităţii, iar agenţia palestiniană Wafa a relatat miercuri despre noi bombardamente aeriene asupra oraşului.

Potrivit consilierului israelian Tzachi Hanegbi, Israelul urmăreşte să obţină un control deplin asupra coridorului de la graniţa cu Egiptul pentru a opri contrabanda cu arme dinspre această ţară. "Trebuie să închidem frontiera între Egipt şi Fâşia Gaza", a indicat oficialul israelian, conform căruia Israelul colaborează cu Egiptul împotriva contrabandei cu arme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Războiul din Fâșia Gaza ar mai putea dura încă cel puțin șapte luni, anunță Israelul