Berea belgiană, binecuvântată într-o slujbă specială

De Redactia Observator.
Publicat: 07.09.2019, 09:18.
Actualizat: 07.09.2019, 09:21

Berea belgiană a avut parte, în Belgia, de o ceremonie aparte. A fost binecuvântată într-o slujbă specială, celebrată la catedrala din Bruxelles. Evenimentul  are loc în fiecare an în ziua Sfântului Arnould, pe care berarii, după o legendă din secolul al 11-lea, îl consideră protectorul lor.

Berea belgiană a avut parte, în Belgia, de o ceremonie aparte. A fost binecuvântată într-o slujbă specială, celebrată la catedrala din Bruxelles. Evenimentul are loc în fiecare an în ziua Sfântului Arnould, pe care berarii, după o legendă din secolul al 11-lea, îl consideră protectorul lor.

În costume tradiţionale, pe muzică de fanfară, aşa-numiţii Cavaleri ai Ordinului Lopeţii de Berar au escortat un butoi de bere, purtat solemn pe străzile din Bruxelles. Cortegiul s-a îndreptat spre catedrala oraşului

Wanne Madelijns, cavaler din Ordinul Lopeţii de Berar: Ritualul este menit să ne aducă un an foarte bun pentru bere, cu multe deschideri de noi berării şi crearea unor sortimente deosebite

În catedrală, butoiul a fost aşezat la loc de cinste, în faţa altarului, pentru a fi binecuvântat la finalul slujbei.

Berea belgiană are o relaţie deosebită cu Biserica. Potrivit tradiţiei, călugării sunt cei care au început să o prepare, acum mai bine de 1000 de ani.

Iar în secolul al 11-lea, Sfântul Arnould a binecuvântat o berărie din Flandra după ce băutura i-a vindecat pe localnici de ciumă. Fireşte, calitatea berii belgiene nu este asigurată doar de binecuvântarea sfântului.

Xavier Birlot, berar-şef la o fabrică de bere: Este cea mai bună bere din lume, care respectă, mai mult ca orice altceva, calitatea, ştiinţa berarilor şi întreaga istorie a berii

După ceremonie, procesiunea a străbătut din nou oraşul, sub ochii localnicilor şi ai turiştilor. După sărbătoarea berarilor va urma şi cea a băutorilor.

În celebra Grand Place va avea loc Festivalul Berii Belgiene, la care vor putea fi degustate peste 1100 de sortimente, pentru toate gusturile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.