Antena Meniu Search
x

Joe Biden îi îndeamnă pe americani să părăsească Ucraina imediat: "Lucrurile pot scăpa de sub control rapid"

Joe Biden i-a îndemnat joi pe americanii din Ucraina să părăsească imediat ţara. "Lucrurile pot scăpa scăpa de sub control rapid", a avertizat preşedintele american, potrivit The Guardian.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.02.2022, 10:30

Joe Biden
Biden îi îndeamnă pe americani să părăsească Ucraina imediat: "Lucrurile pot scăpa scăpa de sub control rapid" - Profimedia

Președintele Joe Biden a avertizat că situația în Ucraina ar putea să escaladeze într-un ritm laert, astfel că i-a îndemnat din nou pe americanii care se află în Ucraina să plece imediat di această țară. 

"Cetăţenii americani ar trebui să plece acum. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume. Este o situaţie foarte diferită şi lucrurile ar putea să scape de sub control rapid", a declarat Joe Biden pentri NBC News.

El a reiterat că nu va trimite trupe în Ucraina, nici chiar pentru a salva civilii americani, în cazul unei invazii ruse. "Este un război mondial. Când americanii și rușii încep să se împuște unii pe alții, suntem într-o lume foarte diferită. Ceea ce sper este că, dacă [președintele rus Vladimir Putin] este suficient de prost pentru a intra, el este suficient de inteligent pentru a nu face, de fapt, nimic care ar avea un impact negativ pentru cetățenii americani", a continuat Joe Biden.

Ruşii au peste 100.000 de militari lângă graniţă

Pe acelaşi subiect

În contextul în care Rusia masează mai mult de 100.000 de militari lângă graniță, Kremlinul spune că nu plănuiește o invazie, însă că ar putea acționa militar dacă cerințele sale de securitate nu sunt îndeplinite. Acestea includ promisiunea că NATO nu va primi niciodată Ucraina, o cerință despre care Washington și NATO spun că este inacceptabilă.

Washington consideră că Rusia ar putea alege alte opțiuni în afara unei invazii la scară largă, inclusiv o incursiune limitată și nu crede că președintele Vladimir Putin a luat o decizie finală, mai spun oficialii. Însă, spun ei, Putin pregătește o forță care poate executa toate scenariile.

Kievul, cucerit în câteva zile

Dacă Rusia ar invada Kievul, acesta ar putea fi cucerit în câteva zile, potrivit oficialilor SUA.

Invazia Ucrainei ar putea produce un număr semnificativ de victime în rândul ambelor armate implicate, precizează aceștia. Ucraina ar putea suferi pierderi de 5.000 – 25.000 de militari, în vreme ce victimele Rusiei ar putea fi între 3.000 și 10.000, iar numărul pierderilor de civili s-ar putea afla între 25.000 și 50.000, potrivit estimărilor SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Joe Biden îi îndeamnă pe americani să părăsească Ucraina imediat: "Lucrurile pot scăpa de sub control rapid"