Antena Meniu Search
x

Putin vrea să creeze o "zonă sanitară" în Ucraina la graniţa cu Rusia. Ce înseamnă asta

Război în Ucraina. Vladimir Putin a recunoscut recent că țara sa nu este suficient pregătită pentru a face față unor atacuri din partea ucrainenilor în regiunile de graniță precum Belgorod. Aceste cometarii au fost făcute în timpul unei întâlniri cu bloggerii și jurnaliștii militari favorabili regimului său, în care liderul de la Kremlin a adăugat că una dintre soluțiile care pot fi aplicate în această situație poate fi cea a instituirii unei "zone sanitare" în apropierea granițelor rusești pentru a le proteja, notează Newsweek.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 11:41

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Putin vrea o "zonă sanitară" pe teritoriul Ucrainei pentru a-și proteja regiunile de graniță de atacurile Kievului - Profimedia

În luna mai, au avut loc o serie de atacuri în regiunile Rusiei care se învecinează cu Ucraina, în special în Belgorod. Kremlinul a dat vina pe forțele ucrainene pentru raiduri, dar Kiev a negat responsabilitatea. Între timp, două grupuri anti-guvernamentale ruse (n.r. Corpul de voluntari ruși și Legiunea Libertății Rusiei) au declarat că se află în spatele atacurilor.

"Desigur, nu este nimic bun în asta", a spus Putin despre atacurile transfrontaliere, a relatat The Moscow Times. "Dar, în principiu, s-ar fi putut presupune că inamicul se va comporta în acest fel și ne-am fi putut pregăti mai bine."

În cadrul întâlnirii, liderul rus a mai spus că sistemele de apărare aeriană ale țării sale ar trebui îmbunătățiri. "Aceasta este o problemă rezolvabilă", a adăugat Putin. "Ar fi mai bine dacă acest lucru ar fi făcut în timp util și la nivelul corespunzător, dar cu toate acestea, această operațiune are loc." În ceea ce privește atacurile asupra regiunilor de graniță, Putin a explicat faptul că crearea "unei zone sanitare pe teritoriul Ucrainei de pe care ar fi imposibilă atacarea teritoriilor rusești" ar putea fi implementată.

Putin a vorbit și despre dotările și armele primite de trupele sale și a recunoscut faptul că acestea sunt insuficiente. "Pe parcursul operațiunii militare speciale, a devenit clar că multe lucruri lipseau", a spus el. "Muniție de înaltă precizie, echipamente de comunicații, drone atc.... Le avem, dar, din păcate, nu sunt suficiente."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Putin vrea să creeze o "zonă sanitară" în Ucraina la graniţa cu Rusia. Ce înseamnă asta