Antena Meniu Search
x

Bilanţ negru în Somalia: Cel puţin 100 de morţi în dublul atentat cu maşini-capcană. Exploziile ar fi vizat Ministerul Educaţiei

Cel puțin 100 de oameni au fost uciși după ce două bombe aflate în maşini-capcană au explodat sâmbătă, în apropierea Ministerului Educației din Somalia, în capitala Mogadiscio. Alte peste 300 de persoane au fost rănite în atac, potrivit președintelui somalez Hassan Sheikh Mohamud.

de Iris Duţescu

la 30.10.2022, 12:29

Fumul provenit de la explozie
Două bombe aflate în maşini au explodat sâmbătă, în apropierea Ministerului Educației din Somalia - Profimedia

Preşedintele a vorbit despre incident într-o declaraţie video postată pe pagina personală de Twitter. Mohamud a susținut că gruparea teroristă al-Shabaab din Somalia este responsabilă pentru tragedie, potrivit CNN.

"Atacul terorist crud și laș de astăzi asupra unor oameni nevinovați de către grupul al-Shabaab nu ne poate descuraja, dar ne va întări și mai mult hotărârea de a-i învinge o dată pentru totdeauna", a scris Mohamud pe Twitter.

Gruparea teroristă nu a revendicat atacul

Gruparea islamistă al-Shabaab nu şi-a asumat până acum responsabilitatea pentru atac, dar a recunoscut că a cauzat alte atacuri recente. "Guvernul nostru și oamenii curajoși vor continua să apere Somalia împotriva răului", a spus preşedintele Mohamud. 

Cele două bombe au explodat lângă o intersecție aglomerată din capitală, aflată lângă Ministerul Educației, potrivit unui oficial de la biroul președintelui. În intersecţia respectivă a avut loc un atentat şi în octombrie 2017, care a ucis peste 500 de oameni şi a rănit alţi 300. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bilanţ negru în Somalia: Cel puţin 100 de morţi în dublul atentat cu maşini-capcană. Exploziile ar fi vizat Ministerul Educaţiei