Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bilanț sumbru după atacurile din Liban. Aproape 500 de morți, peste 1.600 de răniți. Netanyahu: Războiul Israelului nu e cu voi, e cu Hezbollah

Situaţia din Orientul Mijlociu devine din ce în ce mai tensionată. Aproape 500 de oameni au murit şi alţi peste 1600 au fost răniţi în Liban după o serie de atacuri din partea Israelului. Avioanele şi dronele au luat la ţintă locuinţele şi depozitele militanţilor Hezbollah, dar printre victime se află şi zeci de copii. Premierul Netanyahu îi roagă însă pe cetăţeni să fugă din calea pericolului. 

de Redactia Observator

la 24.09.2024 , 08:39

Noaptea s-a aşternut peste Liban cu o nouă serie de lovituri aeriene. O coloană imensă de fum negru a apărut în Sidon, iar într-o suburbie din Beirut, ţinta a fost o clădire unde mai mulţi oameni au fost răniţi. Totul vine ca o continuare a atacurilor masive de ieri care au luat viaţa a sute de oameni.

Încă din zorii zilei, o ploaie de rachete s-a abătut asupra localităţilor din sudul Libanului. Cartiere întregi au fost pulverizate. Drept răspuns, Libanul a lansat peste 200 de rachete în nordul Israelului, majoritatea fiind interceptate de sistemul de apărare Iron Dome.

Aproape 500 de oameni au murit şi alţi peste 1600 au fost răniţi în Liban

Vezi și

Armata israeliană susţine că a lovit peste 1300 de ţinte, însă permierul Netanyahu a anunţat că nu îşi doreşte ca civilii să devină victimele conflictului. Înainte de atacuri, zeci de mii de libanezi, inclusiv din capitala Beirut, au primit telefoane şi mesaje de alertă din Israel.

Pe acelaşi subiect

"Războiul Israelului nu este cu voi, este cu Hezbollah. Pentru prea mult timp, Hezbollah v-a folosit ca nişte scuturi umane. Vă îndemn să luaţi acest lucru în serios. Nu lăsaţi ca Hezbollah să vă pună vieţile voastre şi ale celor dragi în pericol. Nu lăsaţi ca Hezbollah să pună în pericol Libanul. Vă rog, fugiţi din calea pericolului acum!", spune Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Netanyahu: Războiul Israelului nu este cu voi, este cu Hezbollah

Mii de oameni au ascultat îndemnul şi, în scurt timp, autostrăzile din sudul ţării s-au aglomerat.

"Situaţia nu este sigură deloc. Ne lovesc mult în această zonă şi, de aceea, mi-am luat copii şi familia şi mergem. Unde? Nu ştim", spune o persoană care a trebuit să-și părăsească locuința.

Chiar şi aşa, Israelul a anunţat că deja se pregăteşte pentru o nouă fază şi nu exclude posibilitatea unei operaţiuni terestre în Liban. Ţintele rămân, în continuare, poziţiile Hezbollah.

Gruparea teroristă libaneză are un nucleu dur de 25.000 de luptători. Numărul total al membrilor se apropie de 100.000.Finanţată de Iran, Hezbollah are în arsenal rachete care pot lovi ţinte aflate la 500 de kilometri. Întregul teritoriu israelian este ameninţat de proiectilele Scud şi Fateh.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Ştiri externe » Bilanț sumbru după atacurile din Liban. Aproape 500 de morți, peste 1.600 de răniți. Netanyahu: Războiul Israelului nu e cu voi, e cu Hezbollah