Antena Meniu Search
x

80 de raniti si 1.000 de arestati, in urma protestelor din Turcia

Aproape 1.000 de oameni arestati si 80 de raniti. Acesta este bilantul protestelor antiguvernamentale din Turcia, iar autoritatile par sa scape situatia de sub control.

Vezi și

Tot mai multi oameni protesteaza pe strazile marilor orase si acuza guvernul de autoritarism.

Protestul pentru salvarea ultimului parc din Istanbul seamana tot mai mult cu o revolutie.

Oamenii au ridicat baricade pe strazile Capitalei, iar fortele de ordine le-au distrus cu blindatele, intr-un nor de gaze lacrimogene.

Pentru a doua zi consecutiv, protestatarii au ramas de neclintit in fata manevrelor de intimidare ale fortelor de ordine.

“Am retinut 939 de oameni in mai multe orase. Cativa au fost deja eliberati, cativa au fost arestati si vor fi trimisi in fata instantei. In timpul acestor proteste, 26 de politisti si 53 de cetateni au fost raniti. 19 dintre ei sunt din Istanbul. Un ranit este in stare critic”, a declarat ministrul turc de Interne, Muammer Guler.

Fortele de ordine au devenit tinte vii pentru huligani, care au distrus zeci de vehicule ale politiei.

Manifestatiile au inceput in urma cu cinci zile, cand sute de oameni au ocupat ultimul parc din Istanbul, pe care autoritatile vor sa il transforme in mall.

Vineri seara, demonstrantii, care dormeau in corturi in acest parc, au fost saltati de politisti. Interventia brutala a fortelor de ordine a starnit revolta turcilor din toata tara, iar protestele s-au raspandit rapid pe tot teritoriul Turciei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 80 de raniti si 1.000 de arestati, in urma protestelor din Turcia