Antena Meniu Search
x

Biserica Ortodoxă din Cipru va suspenda 12 preoți care refuză să se vaccineze. Cei care îndeamnă oamenii să nu se vaccineze, amenințați cu caterisirea

Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Cipru Hrisostom al II-lea anunţă că 12 preoţii nevaccinaţi urmează să fie suspendaţi, începând de marţi, în cazul în care nu respectă regulile bisericii împotriva Covid-19, relatează News.ro.

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 17:10

Biserca Ortodoxă din Cipru va suspenda 12 preoți care refuză să se vaccineze. Cei care îndeamnă oamenii să nu se vaccineze, amenințați cu caterisirea
- Flickr / Richter Frank-Jurgen

Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea a anunţat duminică, la postul public de radio CyBC, că-i va trimite pe preoţi acasă, în cazul în care aceştia continuă să refuze să se vaccineze şi dacă îi mai îndeamnă pe credincioşii nevaccinaţi să nu se vaccineze împotriva Covid-19.

Potrivit şefului Bisericii Ortodoxe Cipriote, 27 dintre cei 123 de preoţi din dioceza sa nu au fost vaccinaţi, dar 15 sunt scutiţi de vaccinare din motive medicale. Ceilalţi 12 preoţi vor fi suspendaţi timp de trei luni, începând de marţi, a anunţat el.

În cazul în care aceştia continuă să se opună hotărârilor arhiepiscopului, această suspendare urmează să fie prelungită, iar cei vizaţi ar putea fi caterisiţi, ameninţă Hrisostom. Arhiepiscopul denunţă drept "fără precedent" faptul că preoţi şi teologi nu se supun episcopului care le este şef.

Hrsostom al II-lea, care a supravieţuit unui cancer, deplânge faptul că anumiţi preoţi i se opun din cauza sănătăţii sale fragile. "Preoţi şi teologi refuză să se vaccineze împotriva Covid-19 din motive egoiste și îi influenţează pe credincioşi", acuză el.

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie în Cipru, însă Biserica Ortodoxă Cipriotă le-a impus preoţilor şi teologilor să se vaccineze. Arhiepiscopul a susţinut de la bun început campania de vaccinare a Guvernului cipriot şi s-a aflat între primele persoane care s-au vaccinat, în decembrie 2020.

El a ameninţat anul trecut că nu va tolera ca angajaţii săi să refuze să se vaccineze ori ca preoţi să refuze să poarte mască de protecţie şi să îndemne oamenii să nu se vaccineze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Biserica Ortodoxă din Cipru va suspenda 12 preoți care refuză să se vaccineze. Cei care îndeamnă oamenii să nu se vaccineze, amenințați cu caterisirea