Antena Meniu Search
x

Paștele ortodox, sărbătorit cu bisericile închise în majoritatea statelor europene

Paştele va fi sărbătorit cu bisericile închise în aproape toate ţările majoritar ortodoxe. În Serbia, oamenii nu au voie să iasă deloc din casă până marţi, iar în Grecia circulaţia maşinilor este interzisă în următoarele zile.

de Redactia Observator

la 18.04.2020, 00:06

Vezi și
  • În Grecia, Bulgaria, România sau Ucraina, Paștele se sărbătorește cu bisericile închise.
  • Doar în Bosnia și Rusia se permit slujbe la care să asiste credincioși.

Paştele va fi sărbătorit cu bisericile închise în aproape toate ţările majoritar ortodoxe. În Serbia, oamenii nu au voie să iasă deloc din casă până marţi, iar în Grecia circulaţia maşinilor este interzisă în următoarele zile.

În Grecia, ţară cu o populație majoritar ortodoxă, nicio maşină nu va circula mâine şi poimâine, drumurile naţionale şi autostrăzile sunt închise. Oamenii nu vor putea merge nici pe jos să ia lumină. Vizitele la rude sau prieteni, o tradiţie respectată cu sfinţenie de greci, sunt interzise în acest an.

Zeci de mii de poliţişti vor fi scoşi în stradă, iar presa de la Atena compară mobilizarea cu cea de la Jocurile Olimpice din 2004. Şoferii care nu respectă interdicţiile, riscă o amendă de 300 de euro, iar pasagerul, 150 de euro.

Iar în Bulgaria, începând de seara trecută, nimeni nu intră şi nimeni nu iese din Capitală. Măsura a fost luată după ce mulţi locuitori ai Sofiei au plecat în provincie pentru a-şi vizita rudele.

Şi la Kiev au fost impuse restricţii de circulaţie. Poliţiştii le vor verifica temperatura tuturor celor care intră în oraş.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Serbia, ţara care a impus cele mai drastice măsuri din Europa, oamenii vor sărbători Paştele în case. Nu mai au voie să iasă afară de astăzi până marţi.

Bisericile rămân închise şi în Macedonia şi Muntenegru. Aici, arhiepiscopul şi mai mulţi preoţi au fost arestaţi după ce au ţinut slujbe.

La polul opus este Bosnia. Oamenii au fost împărtăşiţi, iar slujbele se desfăşoară normal, în pofida regulilor de distanţare socială. Şi în Rusia se vor ţine slujbe de Paşte ca în fiecare an. Excepţie face doar Moscova, unde bisericile rămân închise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Paștele ortodox, sărbătorit cu bisericile închise în majoritatea statelor europene