Antena Meniu Search
x

Bogații lumii pun la bătaie bani serioşi pentru a se vaccina anticovid-19 înaintea altor persoane

Bogaţii lumii plătesc oricât pentru a se vaccina. Pentru că mai toate ţările au strategii clare de imunizare, pe categorii de vârstă sau profesionale, oamenii sunt dispuşi chiar să călătorească dintr-o ţară într-alta pentru a primi dozele cu ser. Sub presiunea publicului, autorităţile din Statele Unite ale Americii au anunţat că nu se fac excepţii nici măcar pentru vedetele de la Hollywood.

de Redactia Observator

la 29.01.2021, 21:19

Vezi și
  • Unui medic din Florida i s-au oferit mii de dolari ca mită pentru a favoriza anumite vedete în procesul de vaccinare anticovid-19.
  • Membrii unui club din Londra s-au vaccinat anticovid-19 în Dubai.

Aproape 40.000 de persoane, care nu au domiciliul în Florida, s-au vaccinat până acum în statul american. Săptămâna aceasta, la presiunea publică şi când rezerva de vaccinuri a început să scadă, autorităţile locale au pus dozele sub lacăt şi le dau cu mare atenţie. 

Ron de Santis, guvernatorul Floridei: Vrem să ne asigurăm că este doar pentru locuitorii Floridei. 

Sub presiune sunt şi medicii de la Hollywood. Starurile care îi plătesc cu zeci de mii de dolari lunar le cer acum să le facă rost cât mai repede de vaccinuri.

Robert Huizenga, printre pacienţii căruia se află şi actorul Charlie Sheen, aseamănă goana vedetelor după serul imunizant cu celebra peliculă Jocurile Foamei şi spune că are clienţi care i-au oferit mită peste 10.000 de dolari ca să le facă rost de vaccin. 

Alţii ar fi încercat să se angajeze temporar asistenţi medicali pentru a se imuniza.

În Los Angeles, singurele staruri care au dreptul să se vaccineze, în acest moment, sunt cele trecute de prima tinereţe, dar nici ele nu beneficiază de un regim special. 

Trebuie să stea la coadă, ca toată lumea, ore în şir. 

Membrii unui club din Londra, vaccinaţi anticovid-19 în Dubai

Annie Lenox: Vaccinul împotriva COVID-19, de la Moderna. Sunt entuziasmată. Zâmbesc în spatele acestei măşti. Asistenta este acolo şi mi-l aduce chiar acum, iată, din moment în moment. 

Patrick Stewart: Vă mulţumesc foarte mult! Faceţi o treabă minunată! Au trecut aproape patru ore de când stăm la coadă, dar a meritat.  

Condiţiile relaxate de vaccinare au pus şi Dubaiul pe harta turismului medical. 

Un club exclusivist din Londra, ai cărui membri plătesc o cotizaţie şi de 25 de mii de lire sterline pe an, le-a făcut membrilor o ofertă de nerefuzat. O excursie de trei săptămâni cu imunizarea inclusă.  

Cei care îşi doreau să se vaccineze erau îmbarcaţi în avioane private cu destinaţa Emiratele Arabe Unite. Imediat ce ajungeau aici erau preluaţi cu limuzinele până la un hotel de lux şi apoi erau duşi la centrul de vaccinare.  

Unii nici nu au mai ţinut cont cu ce ser se injectează şi au fost imunizaţi cu produse din China, despre care în Occident nu se cunosc prea multe date nici în ceea priveşte eficienţa sau reacţiile adverse. La începutul săptămânii, oficialii emiratului au anunţat că îi vor vaccina doar pe localnici şi expaţii care lucrează în Dubai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bogații lumii pun la bătaie bani serioşi pentru a se vaccina anticovid-19 înaintea altor persoane