Antena Meniu Search
x

Bombardament al Israelului în Siria, soldat cu 5 morţi. Ar fi fost vizată o "reuniune de lideri pro-iranieni"

Cinci persoane au fost ucise sâmbătă într-un "bombardament israelian" asupra unei clădiri din Damasc, unde se desfăşura o "reuniune de lideri pro-iranieni", a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.01.2024, 14:13

Bombardament al Israelului în Siria, soldat cu 5 morţi. Ar fi fost vizată o "reuniune de lideri pro-iranieni"
- Profimedia

UPDATE: Corpul Gărzii Revoluționare din Iran a confirmat că patru consilieri militari au fost uciși într-un atac la Damascului, în Siria, a anunțat televiziunea de stat iraniană Press TV. Prezentând bilanțul deceselor, reprezentanții Gărzii au acuzat Israelul de uciderea membrilor săi. Potrivit presei de stat siriene, un comandant al Gărzii și unul dintre adjuncții săi s-au numărat printre cei uciși.

UPDATE: Doi importanţi consilieri militari ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, au fost ucişi sâmbătă într-un bombardament israelian la Damasc, au anunţat media locale, informează AFP, citată de Agerpres. "Într-un atac întreprins astăzi (sâmbătă) de regimul sionist la Damasc, şeful în Siria al serviciilor de informaţii al Gardienilor Revoluţiei, adjunctul său şi alţi doi membri ai acestei forţe, au fost ucişi", a anunţat agenţia locală Mehr.

"O lovitură de rachetă israeliană a vizat un imobil de patru etaje, ucigând cinci persoane (...) şi distrugând întreaga clădire unde s-au adunat lideri pro-iranieni", a precizat acest ONG cu sediul în Regatul Unit, dar care dispune de o amplă reţea de surse în Siria. Potrivit OSDO, care nu a precizat deocamdată identitatea victimelor, "raidul îi viza în mod cer pe aceşti lideri".

În Mazze se află şi cartierul general al ONU, precum şi ambasade

Pe acelaşi subiect

Damascul, prin agenţia de presă oficială Sana, a confirmat un atac împotriva unei clădiri rezidenţiale în cartierul Mazze, acuzând Israelul, însă fără a face alte precizări. În Mazze se află şi cartierul general al ONU, precum şi ambasade.

De la începutul războiului în Siria, în 2011, Israelul a întreprins sute de atacuri aeriene asupra teritoriului sirian vecin, vizând în special forţele susţinute de Iran şi Hezbollahul libanez, aliate ale regimului sirian şi inamici înveteraţi ai statului israelian, dar şi armata siriană. Armata israeliană şi-a intensificat aceste atacuri de la începutul războiului său împotriva Hamas, declanşat de atacul sângeros al organizaţie islamiste palestiniene pe 7 octombrie.

Israelul, care revendică rar aceste operaţiuni în Siria, a declarat de mai multe ori că nu va permite Iranului să îşi extindă prezenţa în această ţară, în special prin miliţii sau grupări armate precum Hezbollah.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Bombardament al Israelului în Siria, soldat cu 5 morţi. Ar fi fost vizată o "reuniune de lideri pro-iranieni"