Antena Meniu Search
x

La un pas de război! SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria, în cel mai sângeros conflict al planetei

Marile puteri ale lumii s-au aliat împotriva Siriei. SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat ţara aflată de 7 ani în război.

Vezi și

Marile puteri ale lumii s-au aliat împotriva Siriei, în cel mai sângeros conflict al planetei. Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au atacat ţara aflată de şapte ani în război! Peste o sută de rachete au lovit mai multe obiective, inclusiv în capitala Damasc. Bombardamentele vin la o săptămână de la atacul cu arme chimice îndreptat împotriva propriilor cetăţeni de regimul lui Bashar al-Assad.

Aliat de nădejde al Siriei, Vladimir Putin ameninţă că vor fi consecinţe. În schimb, România susţine acţiunea ordonată de Trump. Şi le cere miilor de români din Siria să plece de urgenţă din ţară.

"În urmă cu puţin timp le-am ordonat forţelor armate ale Statelor Unite să lanseze lovituri de precizie asupra obiectivelor asociate cu capacităţile de arme chimice ale dictatorului Bashar al-Assad", a fost anunţul lui Donald Trump, făcut în miez de noapte, cuvinte care au zguduit întreaga lume. 

Chiar în timpului discursului său, avioanele militare americane bombardau trei obiective: un complex militar de cercetare din Damasc, unde ar fi fost produse arme chimice, un depozit de armament şi un comandament militar din oraşul Homs. 

A fost pedeapsa Occidentului pentru regimul sirian, acuzat că săptămâna trecută a comis atacul chimic din oraşul Douma, în care 70 de oameni au murit. 

Loviturile aeriene au fost conduse de două nave de război americane. Avioane militare de ultimă generaţie au decolat de pe distrugătoarele staţionate în Marea Roşie.

Apoi, patru aeronave de luptă ale Marii Britanii au părăsit baza militară din Cipru cu destinaţia Siria. 

"Acţionăm împreună cu aliaţii americani şi francezi", a fost mesajul premierului britanic, Theresa May.

După raidul în care cel puţin trei civili ar fi fost răniţi, preşedintele sirian a venit la serviciu ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În schimb, aliatul său, Vladimir Putin, a calificat atacul asupra Siriei drept o agresiune.

Vladimir Putin: "Prin aceste acţiuni, Statele Unite agravează catastrofa umanitară din Siria, provocând suferinţă populaţiei civile şi tolerând teroriştii.

Rând pe rând, marile puteri ale lumii au transmis un mesaj de susţinere pentru Statele Unite. Şi preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat. 

Klaus Iohannis: "România reiterează condamnarea cu privire la utilizarea armelor chimice în Siria, care nu este deloc justificată. Suntem solidari cu acțiunile partenerilor noștri strategici."

În Siria, se află aproximativ cinci mii de români. MAE le-a cerut tuturor să părăsească ţara de urgenţă şi să contacteze Ambasada României la Damasc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » La un pas de război! SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria, în cel mai sângeros conflict al planetei